#CRmésvist

Turull, Niño-Becerra, Puigdemont i l'humor de l'"APM?", el més escoltat de Catalunya Ràdio el 2018

Els 10 continguts de l'any que han generat més interès a catradio.cat: entrevistes polítiques en profunditat, previsions econòmiques i la sàtira de l'"Alguna pregunta més?"

Actualitzat

1 - Jordi Turull al jutge Llarena: "No deixaré de ser independentista, senyoria"

El passat 8 d'octubre, Mònica Terribas va posar en antena aquestes declaracions inèdites de Jordi Turull fetes el 18 d'abril al Tribunal Suprem davant del jutge Llarena. Unes declaracions a les quals va tenir accés "El matí de Catalunya Ràdio" i que Turull feia uns dies després de sotmetre's al debat d'investidura com a president de la Generalitat, on no va ser escollit per l'abstenció de la CUP.

"Vostè m'ha convertit en un pres polític. Com que no garanteixo, al seu gust, un encertat retorn a l'autogovern perquè sap que podria ser president, cap a la presó! Vostè, senyoria, em va impedir el segon debat i la votació d'investidura"

 

2 - L'advocat de Vox: "A la Guerra Civil es va afusellar gent, però sense odi, amb amor"

Aquest 2018 les sigles de Vox han irromput amb força, sobretot arran de les eleccions andaluses. Mesos abans, a l'abril, l'APM? passava pel seu filtre humorístic unes declaracions de l'advocat de la formació, Javier Ortega Smith, que donava suport a la creu franquista retirada d'un poble, i ho feia argumentant que els afusellats de la Guerra Civil van ser executats amb "amor".

 

3 - Niño Becerra: "D'aquí cinc mesos Catalunya tindrà un pla d'independència econòmica"

L'economista Santiago Niño Becerra feia prediccions de futur en una visita al "Revolució 4.0" de Xantal Llavina. El 3 de juny assegurava que el creixement de l'economia catalana era millor que el d'Espanya i Europa i estava convençut que al mes de novembre hi hauria una mena de pla Ibarretxe a Catalunya, pas anterior a la independència econòmica com a solució.

 

4 - Ben Emmerson: "Puigdemont tornarà a ser president de Catalunya i ben aviat"

L'advocat britànic, membre de la defensa internacional dels presos independentistes i de Carles Puigdemont, feia una crida a la versió estiuenca d'"El matí de Catalunya Ràdio", presentat per Roger Escapa, per la immediata posada en llibertat dels polítics catalans.

"Si el govern espanyol no és capaç de treure'ls de la presó, les implicacions per l'Estat seran incalculables i l'únic que farà és accelerar el procés cap a la independència"

 

5 - Patrycia Centeno: "La imatge de Soraya Sáenz de Santamaría a Sevilla transmet molt d'odi i ràbia"

Va ser una de les aparicions de l'exvicepresidenta del govern espanyol més comentades de l'any. Aquesta era l'anàlisi que feia la periodista especialitzada en comunicació i moda Patrycia Centeno a l''"Estat de Gràcia" sobre el llenguatge no verbal de Soraya Sáenz de Santamaría a la convenció del Partit Popular que es va fer a principis d'abril a Sevilla.

 

6 - Carles Puigdemont: "Entre ser president o ser presidiari, soc més útil de president"

A principis del 2018, el 19 de gener, Mònica Terribas va entrevistar Carles Puigdemont, que afirmava que l'escenari complex duraria molts anys, i que caldria molta flexibilitat per poder-lo anar desencallant

S'han trepitjat els drets dels catalans, cessant un govern, liquidant un Parlament. Els que som representants tenim el deure de garantir que aquests drets no es trepitgin, amb les eines que la gent ens ha donat: amb democràcia, la pau, el civisme, el comportament dialogant, la mà estesa. Però des de la fermesa que el poble de Catalunya ha sabut mantenir" 

 

7 - Losantos fulmina el jutge "nazi-rojo" i demana sortir de la UE

L'"APM?" posava un toc d'humor a les reaccions de les ràdios i les teles de Madrid després de la decisió de la justícia alemanya de deixar lliure Carles Puigdemont. Intereconomía, Trece i Jiménez Losantos a EsRadio coincidien a menysprear el jutge que havia rebutjat el delicte de rebel·lió per a Puigdemont.

 

8 - YouTube tanca el canal de Fem Història

A finals de març va desaparèixer el vídeo "Why catalan independence" sobre la història de Catalunya que havia arribat a ser el tercer vídeo del moment a Youtube i el programa "Popap", de Mariola Dinarès se'n va fer ressò. Segons la plataforma, va ser per incompliment de les normes però no tothom ho veia de la mateixa manera.

 

9 - Arnaldo Otegi: "L'independentisme català comença a descobrir la naturalesa de l'Estat"

Ricard Ustrell va viatjar amb "El suplement" a Elgoibar, el poble natal d'Arnaldo Otegi, per reviure tots els escenaris de la signatura de la pau al País Basc. El mateix Otegi, Jesús Eguiguren i Martxelo Otamendi van ajudar els oients a entendre què s'hi va gestar a través d'aquest "Quatre gats".

 

10 - Portada Puyal. "Quin periodisme estem fent?"

La portada de Joaquim Maria Puyal a "LaTdP" el 14 de març, durant la prèvia del Barça-Chelsea de vuitens de final de la Champions, també és un dels àudios més escoltats de l'any a catradio.cat. La setmana anterior, el jugador del Reial Madrid, Sergio Ramos, havia hagut de sortir corrents del camp cap al vàter durant un partit contra l'Eibar i Puyal qüestionava la dimensió que la majoria de mitjans li havien donat, sobretot per les xarxes socials.

ARXIVAT A:
Més vist 2018Catalunya Ràdio més vist 2018
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut