Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Tresserras anuncia que la Generalitat impulsarà un pla de foment de la lectura

El conseller de Cultura, Joan Manel Tresserras, ha avançat a "El matí de Catalunya Ràdio" que el govern impulsarà un pla de foment de la lectura i doblarà la inversió actual. Així s'arribarà als 8.000 milions d'euros, entre el 2008 i el 2010.

Actualitzat

Joan Manuel Tresserras ha constatat que a Catalunya quatre de cada deu joves de més de 14 anys no llegeixen i amb l'objectiu d'invertir aquesta tendència, ha anunciat un pla de foment de la lectura. A més de doblar el pressupost que actualment es destina a la promoció de l'hàbit de llegir, es preveuen diverses iniciatives. "Estem estudiant vies molt diferents... aquesta promoció de les biblioteques personals, convenis amb ensenyament, també amb Innovació, Universitats i Empresa, és a dir, amb altres departaments", ha comentat.
"La campanya que proposem està basada, sobretot, en un model britànic i el que feien era que diverses empreses, supermercats, botigues, molta gent... es va comprometre a col·laborar en la campanya, de manera que, per exemple, en botigues i supermercats a partir d'una determinada quantitat de despesa regalaven un llibre. (Això es farà a Catalunya?', pregunta Antoni Bassas). Intentarem trobar aliats per tirar endavant la campanya. Hem començat a fer els contactes i estem preparant tota l'operació". Joan Manuel Tresserras ha afegit que també estudien donar subvencions als joves de 18 anys perquè se subscriguin durant tres mesos a la publicació que "triïn, del tipus que sigui".
Un dels objectius del pla de promoció de lectura serà evitar el fet que entre els 20 llibres més venuts a Catalunya no n'hi hagi cap en català, com va passar l'any 2006.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut