David Àvila, presentador de "Ja m'entens" a Catalunya Ràdio
David Àvila, presentador de "Ja m'entens" a Catalunya Ràdio.
DIMARTS

Transitant per la ficció, al "Ja m'entens"

Des d'avui, dimarts 5 d'abril, ja està disponible una nova entrega del podcast "Ja m'entens", el programa de temàtica LGTBIQ+ de Catalunya Ràdio, al web i a l'app de l'emissora. El capítol d'aquesta setmana analitza el tractament de les persones transgènere en la ficció amb dos actors trans del moment: Eloi Martín ("Com si fos ahir") i Ander Puig ("Élite").

El "Ja m'entens" que s'ha estrenat avui posa l'accent en el tractament que ha fet l'audiovisual respecte a les persones transgènere. El realitzador i editor del programa, el periodista David Àvila, ho analitza amb una nova generació d'actrius i actors transgènere, com són Rym Gallardo ("Los espabilados", Movistar), Eloi Martín ("Com si fos ahir") i Ander Puig ("Élite"). 

Obren el capítol l'actriu Rym Gallardo i l'actor Eloi Martín, que, entre altres aspectes, parlen de la importància de tenir referents trans a la ficció. Per abordar el tractament al món audiovisual, l'espai compta amb l'anàlisi del realitzador Albert Carbó; del guionista, humorista i formador en feminisme i LGTBIQ+ Març Llinars; del professor de la Universitat Pompeu Fabra i especialista en temàtica de gènere Arnau Roig; i del mateix Eloi Martín. 

El programa es tanca parlant de la nova sèrie "Ser o no ser" (Playz), on el paper principal és d'un adolescent transgènere. Ho comenten el protagonista, Ander Puig, i la directora de la ficció, Marta Pahissa. 

"Ja m'entens", programa podcast dedicat a la comunitat LGTBIQ+ i editat per David Àvila, es pot escoltar cada dimarts al web i a l'app de Catalunya Ràdio i a les diferents plataformes de podcast. 

 

Anar al contingut