Sabem que una bona manera de començar el dia és escoltant música: descobrint obres que fins ara ens eren desconegudes i gaudint d'aquelles que ja formen part de la nostra vida. Però també ho és gaudir de continguts de qualitat, bones entrevistes i un repàs de l'actualitat.

Aquest any ens proposem despertar-vos amb una versió actualitzada de "Tots els matins dels món" (#TMM). Un magazín en què trobareu una bona selecció de música clàssica, perquè és l'essència de la nostra emissora, però també volem incentivar la participació dels oients, sense els quals la ràdio no tindria sentit. La divulgació de la música serà un altre dels puntals del programa. Aquesta temporada s'amplien, les temàtiques de les seccions del programa, amb la incorporació de sis col·laboracions que se sumen a algunes de les que ja hi havia.

El compositor Joan Magrané descobrirà el que es cou en l'àmbit de creació musical actual, d'aquí i d'arreu. El divulgador musical, escriptor i professor de música David Puertas presentarà una secció plena de sorpreses musicals on sempre hi trobarem alguna història interessant. Anna Costal, musicòloga, professora de l'ESMUC i intèrpret de tenora, ens acostarà històries de la música catalana explicades pels seus protagonistes, a partir de les fonts documentals escrites en primera persona. Dolors Boatella, guionista i humorista, a més de llibretera a Ciutadella, a Menorca, posarà la pinzellada d'humor al programa tot aprofitant l'actualitat, especialment la musical. Melissa Mercadal, flautista, psicòloga, pedagoga musical i directora acadèmica de l'ESMUC, ens parlarà de la música com a eina per a la salut i el benestar de les persones, sempre basant-se en evidències científiques. La sisena veu serà la d'Alba Quinquillà, musicòloga, que ens parlarà del gènere del lied i ens descobrirà no només les històries que expliquen els lieder, sinó també diferents maneres que tenen de tractar un mateix tema.

A més a més d'aquestes sis noves seccions, continuarem comptant amb la col·laboració d'alguns dels realitzadors de Catalunya Música: "Jazz de bon matí", amb Pilar Subirà; "Entre la clàssica i l'electrònica", amb Maria Montes; "Els mestres cantaires", amb Aleix Palau i Ignasi Pinyol, i "Notes de filmoteca", amb Xavier Cazeneuve. En total, seran 10 col·laboracions per explorar la diversitat i riquesa dels diferents àmbits de la música.

La música és present a les nostres vides de maneres molt diverses: a vegades en gaudim i ens fascina, a vegades és una part de la nostra feina, i a vegades pot ser una eina per arribar a un altre fi. Per això volem conversar amb persones famoses i estimades pel públic que siguin amants de la música clàssica, professionals de la música que hi treballen cada dia i persones que la viuen i la senten intensament. Però també persones anònimes que ens explicaran quina és la seva relació amb la música i fins a quin punt ha estat i és important.

"Tots els matins del món" és un programa presentat per Ester Pinart i Joan Vives. L'equip el completa Alba Quinquillà a la producció, redacció i xarxes socials, i Pau Blasi, al control tècnic.

Un programa de Catalunya Música, amb Joan Vives i Ester Pinart.

Emissió: de dilluns a divendres, de les 7.00 a les 10.00.

Adreça electrònica del programa: totselsmatinsdelmon@catmusica.cat

Anar al contingut