TOT GIRA

Per què avui no es juga el Sevilla-Barça?

Aquest cap de setmana torna la Lliga de Primera Divisió després de l'aturada de seleccions, però el Barça encara tindrà uns dies més de descans per culpa del calendari de partits internacionals

Actualitzat

El Sevilla-Barça que s'havia de jugar aquest dissabte a les 21 h no es disputarà. El motiu és que LaLiga, l'organitzadora de la competició, ha decidit ajornar aquest partit per petició del club andalús. Ha passat el mateix amb el Vila-real - Alabès, en aquest cas a instàncies del club groguet.

I per què s'ha demanat i concedit l'ajornament del partit? L'origen l'hem d'anar a buscar en els partits de classificació per al Mundial que es juguen a Sud-amèrica. En aquest continent, el sistema per classificar-se per a la cita mundialista consisteix en una lliga on les deu seleccions juguen totes contra totes a dues voltes. En total són 18 jornades, que normalment triguen dos anys en acabar de disputar-se.

Aquesta fase de classificació, però, s'ha vist afectada per la pandèmia mundial provocada pel Coronavirus. Els partits que s'havien de disputar al mes de març passat es van haver d'ajornar perquè els futbolistes que jugaven a clubs europeus no podien viatjar a Sud-amèrica per les restriccions derivades de la pandèmia.

Els jugadors argentins celebren la victòria contra Bolívia (AFA)

Això ha obligat a comprimir les jornades. En l'última aturada per partits internacionals, en comptes de jugar dos partits, com abans, aquesta vegada les seleccions n'han hagut de jugar tres. I aquí és on ha sorgit el problema.

El Sevilla tenia tres jugadors convocats amb la selecció argentina: Montiel, Acuña i el "Papu" Gómez. El seu últim partit d'aquesta aturada es va jugar la matinada de dijous a divendres contra Bolívia. Un cop acabat el partit, els futbolistes argentins del Sevilla van agafar un avió i van arribar a la capital andalusa divendres a la tarda, on havien de jugar contra el Barça dissabte a la nit. El club andalús entenia que no hi havia prou marge perquè els futbolistes estiguessin recuperats i això els provocava un perjudici esportiu. I per aquest motiu va demanar ajornar el partit.

El Barça també té un jugador sud-americà afectat per aquesta variació del calendari, l'uruguaià Ronald Araújo, però el club blaugrana no va sol·licitar l'ajornament del partit.

A hores d'ara encara no se sap quin dia es podrà jugar aquest Sevilla-Barça corresponent a la quart jornada de Lliga.

ÀUDIOS RELACIONATS

Anar al contingut