Catalunya Ràdio estrena el mapa dels himnes del futbol català
El mapa dels himnes fa una especial menció gràfica dels sis que han estat acreditats com a millors de l'any pel "Tot gira"
Tot gira

Catalunya Ràdio estrena el mapa dels himnes del futbol català

Iniciativa pionera de l'emissora pública que presenta els clubs a través de la lletra i la música dels seus himnes

Actualitzat

Els himnes parlen, i molt més del que ens podem imaginar. Ajuden a configurar identitats, també les dels equips del nostre futbol. Des d'ara, són al teu abast gràcies al projecte de Catalunya Ràdio, que també té el suport de la Federació Catalana de Futbol.

El mapa interactiu que acaba de néixer inclou de sortida els himnes de gairebé 200 clubs del futbol català, que ja s'han sentit al "Tot gira", el programa que presenta David Clupés. Els oients han votat els sis següents com els millors de l'any.

Fundació Esportiva Grama [2015-2016]; Futbol Club Fruitosenc [2016-2017]; Agrupació Esportiva Monells [2017-2018]; Agrupació Esportiva Sant Gregori [2018-2019]; Club de Futbol Lliçà de Vall [2019-2020] i Club de Futbol Agramunt Escola de Futbol Gerard Gatell [2020-2021]

Els sis equips guanyadors del concurs del 'Tot gira' al millor himne del futbol català

Vols que l'himne del teu club surti al mapa?

Envia'ns-el! I no t'oblidis d'incloure l'autor al formulari, i també l'any de fundació del club, el nom del camp, el color de la samarreta i el web, si en té.

Jordi Mèlich, periodista i responsable de la secció "El melic del futbol", que recull tots els himnes que han participat al concurs del "Tot gira", destaca que les composicions integren molts dels estils musicals possibles: rock, flamenc, parroquial, sardanístic, rumba, d'havaneres...

Aquest mapa és un tresor que ens permetrà visualitzar els clubs que hi ha a Catalunya, a través dels seus himnes. Per la seva música, també els coneixem. Espero que faci l'efecte crida.

El projecte, que el seu coordinador, Bernat Soler, qualifica com "l'Spotify dels himnes", vol incorporar tots els que representen el nostre futbol a Catalunya:

Un fet tan simbòlic com és l'himne d'un club, ara, amb el mapa, també té la seva biblioteca musical, que suposa, a la vegada, una representació de la música que es fa a Catalunya.

 

Digue'm quin himne tens i et diré quin club ets

Sabies que l'himne de la Damm està compost per Dyango? O que Els Catarres han fet el de l'Andorra; Miqui Puig, el de l'Ametlla del Vallès o que el del La Planada ha comptat amb la col·laboració de la Coral Sant Jordi?

Ara fa sis anys, l'equip del "Tot gira" planteja la possibilitat de presentar els clubs que integren l'imaginari col·lectiu del futbol català, d'una altra manera: a través del seu himne. I els en crida l'atenció un: el del Club de Futbol Joanetes.

Fet pel desaparegut grup Clau de Cinc, i que sembla més adient per a una sèrie infantil de dibuixos animats que per a un crit d'ànim en un camp de futbol: "Hi ha un poble petit, enclotat a una vall, que és el més ben parit del món, Joanetes és el teu nom..."

 

El fan sonar en antena i els agrada la idea, que acaba enganxant. I fins ara! Amb sis edicions i una nova en marxa. I cada cap de setmana, un nou himne, amb un concurs mensual i un d'anual.

Vols ser-hi? Doncs, que soni l'himne del teu club!

Anar al contingut