Àlex Palou és el nou campió de la IndyCar (CCMA)
TOT GIRA

Àlex Palou ja és una llegenda

El català s'ha proclamat campió de la IndyCar amb vint-i-quatre anys

Actualitzat

Hauríem de ser conscients que un pilot català ha entrat en la història de l'automobilisme, amb només 24 anys i amb un futur esplèndid al davant. Àlex Palou s'ha proclamat aquest diumenge campió de la IndyCar, el campionat de monoplaces per excel·lència dels Estats Units. I no sabem, ni de bon tros, el que representa això a l'altra banda de l'Atlàntic.

L'Àlex, des d'avui, ja és una llegenda als Estats Units. I és que la IndyCar, a banda d'una competició, és una filosofia de vida en aquest país. Molts amants de l'automobilisme passen els caps de setmana seguint la competició amb les seves caravanes i omplint els circuits, la majoria ovals.

El català ha guanyat al volant d'un Chip Ganassi Racing (CCMA)

És una gran ocasió per viatjar amb la família, fer una barbacoa a l'estil yankee i gaudir de la velocitat de l'alta competició automobilística. Sense anar més lluny alguna prova del calendari com les mítiques 500 milles d'Indianapolis ha arribat a acollir 300 mil espectadors abans de la pandèmia. Una xifra inimaginable a qualsevol altre traçat de qualsevol altra competició de motor arreu del món.

Una prova en què, per cert, a l'Àlex se li va escapar la victòria a les darreres voltes aquest 2021, però on acabarà guanyant si segueix amb la seva trajectòria imparable. Una prova que, tot i pujar al podi, no va merèixer l'atenció de bona part dels mitjans espanyols que van perdre l'oremus quan l'asturià Fernando Alonso hi va participar.

Fernando Alonso va passar per la IndyCar entre el 2017 i el 2020 (CCMA)

En la majoria d'entrevistes a l'Àlex Palou, se li pregunta si algun dia arribarà a competir a l'F1, quan la IndyCar és ple de pilots contrastats que han fet el camí a la inversa com el colombià Juan Pablo Montoya. I és que hi ha vida més enllà de la Fórmula 1. I aquesta és la clau de tot plegat.

Palou té només 24 anys i fins a proclamar-se campió de la IndyCar ha anat fent els passos necessaris per arribar-hi, des que va debutar a l'Eurofórmula Open fa 7 anys. Tot plegat, acompanyat de talent i sense passos en fals. I sense l'obsessió de la Fórmula 1 com a repte.

El pilot i l'actriu Ursula Corberó són els vilamajorins més il·lustres a dia d'avui (EFE)

Als 24 anys, Àlex Palou ja ha aconseguit el que molts no podran aconseguir en tota la seva trajectòria esportiva. Als peus del Montseny, al seu poble de Sant Antoni de Vilamajor, ja li poden anar fent un monument. I és que encara no som conscients del que un pilot català ha aconseguit aquest diumenge.

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut