Ferran Torres llegint el missatge de Xavi
Ferran Torres llegint el missatge de Xavi
Tot costa

Secrets de la memòria econòmica del Barça

El club ha posat a disposició via web la memòria econòmica que la directiva blaugrana explicarà la setmana vinent a l'assemblea de compromissaris

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto35

Laia Tudel

Editora dels Esports al Catalunya migdia

@laiatudel
Actualitzat

Són gairebé cent pàgines d'informació econòmica i hi apareixen detalls significatius del moment actual de l'economia blaugrana i detalls sorprenents d'algunes operacions fetes en el passat.

El City, el club amb qui el Barça té més deute

Segons la informació que apareix a la memòria econòmica, el Barça li deu uns 52 milions d'euros al Manchester City del traspàs de Ferran Torres, que es va fixar en un total de 55 milions d'euros més variables.

Això vol dir que en el moment del traspàs, el gener passat, el Barça va abonar només tres milions d'euros al club de Manchester. Els 52 milions pendents s'han de pagar entre aquesta temporada i les posteriors.

Altres pagaments pendents: Ajax, Juventus i Liverpool

El Barça encara té pendents 32 milions d'euros amb l'Ajax pel fitxatge de De Jong, l'any 2019, i s'hi han de sumar 10 milions més pendents del traspàs de Dest. En total, el Barça té pendents més de 40 milions amb el club d'Amsterdam.

Frenkie de Jong durant el partit del Joan Gamper
Frenkie de Jong durant el partit del Joan Gamper (EFE)

El deute amb la Juventus pel fitxatge de Pjanic, ja exjugador del Barça, encara és de 36 milions d'euros. Pjanic va arribar al Camp Nou en l'operació d'intercanvi amb el brasiler Arthur i, segons la informació de la memòria, la Juventus ja no té deutes amb el Barça per Arthur.

Amb el Liverpool, per exemple, el deute blaugrana és pel fitxatge de Coutinho, el gener de 2019. Són 14 milions d'euros per un jugador que ja és propietat de l'Aston Villa, que a la vegada, ha de pagar 10 milions d'euros al Barça aquesta temporada pel brasiler.

El Barça ha de rebre aquests 10 milions per Coutinho per part de l'Aston Villa i també des de la Premier, el Wolverhampton té un pagament pendent per la cessió de Trincao.

Increment important de la massa salarial

La massa salarial del primer equip del Barça se situa en 656 milions d'euros, justament el límit salarial fixat per la Lliga al Barça. L'increment respecte de la temporada passada és de 138 milions d'euros, un augment que respon bàsicament a les palanques. La massa salarial d'aquesta temporada és la segona més alta de la història, superada només per la de la temporada 2018-19, que va ser de 671 milions.

Increment de pressupost per al Barça femení

El Barça femení incrementa el seu pressupost i s'enfila als 12 milions d'euros. L'increment es basa en bona mesura en la rendibilitat de l'equip, que genera a partir de patrocinis tants ingressos com despeses.

Les jugadores del Barça, celebrant un gol davant l'AEM, en el primer amistós de la pretemporada (@FCBfemeni)
Les jugadores del Barça, celebrant un gol davant l'AEM, en el primer amistós de la pretemporada (@FCBfemeni)

Les seccions poliesportives generen pèrdues

El cas més evident és el bàsquet, amb un pressupost d'uns 44 milions d'euros i uns ingressos de 17. Hi ha 27 milions de diferència.

Augment del comitè de direcció

El màxim òrgan executiu també ha crescut. D'onze membres ha passat a tenir-ne vint-i-dos, el doble, i la despesa s'ha incrementat sensiblement en aquesta partida, dels 3,7 milions als 6,1.

 

Anar al contingut