Per on passa el futur de Sergio Busquets?
Busquets en una roda de premsa internacional
Tot costa

Per on passa el futur de Sergio Busquets?

El capità del Barça ha de prendre una decisió sobre el seu futur i té diferents possibilitats sobre la taula

Actualitzat

Sergio Busquets acaba contracte aquesta temporada amb el Barça i encara té pendent decidir on jugarà a partir de l'estiu de 2023. La decisió de Busquets encara està en procés, com el mateix capità del Barça reconeixia en una entrevista a la Cadena SER.

Per on passa el futur de Sergio Busquets?
Busquets en la presentació de la temporada 2022-2023 (EFE)

Quan torni del Mundial analitzarà les diferents opcions que té sobre la taula i, com a molt tard, al mes de febrer vol tenir decidit el seu futur. Quines són les opcions per on passa el futur de Sergio Busquets?

Continuar al Barça

El Barça li ha proposat la renovació en diverses ocasions, però Busquets, de moment, no ho ha vist clar. La proposta del club blaugrana s'entenia en el context de regularitzar el límit salarial i compensar l'alt sou de Busquets aquesta temporada amb el contracte que li oferien per més anys.

Per on passa el futur de Sergio Busquets?
Xavi dona indicacions a Sergi Busquets durant un partit (EFE)

Fa uns mesos Busquets va descartar aquesta possibilitat, perquè no volia lligar encara el seu futur, més que no pas perquè descarti absolutament continuar al Barça després de l'estiu de 2023. Aquesta és una opció que no està descartada, i Xavi Hernández, el seu entrenador amb qui Busquets té una relació personal molt estreta, pot jugar-hi un paper important.

Xavi Hernández ha tingut més d'una conversa amb Busquets sobre el seu futur i li ha demanat que renovi, com a mínim, una temporada més amb el Barça. Fins al 2024. Busquets s'escolta Xavi i no tanca cap possibilitat.

Per on passa el futur de Sergio Busquets?
Busquets dona indicacions a Frenkie de Jong durant un entrenament (EFE)

La proposta de Miami

Ja fa temps, més d'un any, que l'Inter Miami, un dels clubs més joves de l'MLS, la lliga de futbol dels Estats Units, va sondejar Sergio Busquets. La consulta ha tingut sempre molt a veure amb la possibilitat que Leo Messi, amic personal de Busquets, també acabi la seva carrera a l'Inter Miami.

Les converses entre Busquets i la franquícia de Florida han avançat considerablement, però encara no hi ha cap acord tancat. De fet, l'estructura contractual de l'MLS, on hi ha límit salarial, complica una mica l'arribada de Busquets el 2023. L'Inter Miami en aquests moments no té cap plaça lliure de DP (Designated Player), jugador franquícia, a qui els clubs nord-americans poden pagar el sou que creguin convenient, sense límit.

Per on passa el futur de Sergio Busquets?
Busquets durant un partit contra l'Osasuna (EFE)

La proposta de l'Inter Miami per Busquets encara no està al 100% definida. Busquets té la inquietud d'acabar la seva carrera en un altre futbol i el mercat nord-americà fa temps que li crida l'atenció, però encara no està decidit a fitxar ja per a l'Inter Miami.

Els diners del golf Pèrsic

Com en el cas de molts altres jugadors de renom -l'últim cas serà, segurament, el de Cristiano Ronaldo-, els petrodòlars s'han fixat en Sergio Busquets com una figura a qui poder convèncer perquè acabi jugant a una lliga menor a canvi d'un salari desorbitat.

Per on passa el futur de Sergio Busquets?
Piqué, Alba i Busquets a la ciutat esportiva (EFE)

Equips de Qatar i de l'Aràbia Saudita s'han interessat per la situació de Busquets, però, sense descartar res, de moment, aquesta no seria l'opció prioritària per al capità del Barça.

Aquestes, i alguna altra de sorprenent que pot transcendir en les pròximes setmanes, són les possibilitats que té sobre la taula Sergio Busquets. El seu futur el vol decidir en el primer trimestre del 2023.

Anar al contingut