Pau Gasol, el cinquè pivot del Barça
El pivot de Sant Boi, de 40 anys, s'ha mostrat molt il·lusionat de tornar al club blaugrana fins a final de temporada
Pau Gasol, el cinquè pivot del Barça
ANÀLISI

Pau Gasol, el cinquè pivot del Barça

El pivot de Sant Boi, de 40 anys, s'ha mostrat molt il·lusionat de tornar al club blaugrana fins a final de temporada

Actualitzat
TEMA:
Pau Gasol
Pau Gasol, el cinquè pivot del Barça. Per Ernest Macià
Pau Gasol confirma el seu retorn al Barça

Pau Gasol, Nikola Mirotic i Jasikevicius. Aquest és l'inesperat Barça que queda després d'una meravellosa concatenació d'atzars, voluntats i coincidències. I aquest és part de l'equip que, molt probablement, i amb el respecte degut a tots els rivals i els imprevistos, assolirà el doblet o el triplet aquesta temporada. Objectiu que no queda lluny després de la Copa de Madrid, i al qual el Barça ja optava abans de l'arribada de Gasol.  

Les connexions de Pau Gasol i el Barça actual

Torna el millor jugador català de tots els temps, el noi que va fer oblidar un ex-NBA com Ron Seikaly, el jove que amb prou feines tenia minuts al Campionat d'Espanya júnior.

Joan Montes, que va entrenar-lo de jove, explica que, al principi, en Pau "no era gaire resolutiu" i que per això "no jugava gaires minuts". La seva intel·ligència, però, el va fer progressar tan ràpid que, en pocs mesos, va ser capaç de convèncer el mateix Montes de dur-lo a entrenar amb el primer equip.

Som a finals dels 90, quan Navarro era encara l'única certesa al planter del Barça. La resta de la història ja la sabem: projecció meteòrica, la Copa del 2001, el número 3 del draft de l'NBA, el debut a Memphis, els Lakers, els dos anells, l'amistat amb Kobe Bryant, els Chicago Bulls, l'amistat amb Mirotic, el salt entre 2 a l'All-stars, els Spurs i els últims anys als Bucks. Pura historia del bàsquet europeu i icona global que, d'entrada, no tenia intenció de tancar la seva carrera al Barça.  
 

Dos anys sense jugar

Han calgut quasi dos anys de baixa per les lesions, un endarreriment dels Jocs de Tòquio, un context financerament catastròfic i una nul·la capacitat d'exigir xifres astronòmiques perquè, tot alhora, portés la trajectòria de Pau Gasol al cicle natural de les coses.

En Pau acabarà al club on va fer-se un nom i amb el qual va guanyar la Lliga i la Copa. I l'acabarà en un projecte guanyador, aspirant al doblet, i qui sap si aixecant l'últim títol gran que li falta per guanyar: l'Eurolliga.

Sigui quin sigui el seu paper en aquesta última etapa, els focus del Camp Nou no tindran altre remei que il·luminar més sovint el Palau Blaugrana, on la seva samarreta lluirà d'aquí a uns mesos al costat de la del seu amic Juan Carlos Navarro. 

"Torno a casa", aquestes han estat les seves paraules d'il·lusió davant la nova etapa. 
 

 

ARXIVAT A:
Pau Gasol

NOTÍCIES RELACIONADES

ÀUDIOS RELACIONATS

Anar al contingut