Laporta fa foc nou als despatxos
Joan Laporta i Rafael Yuste (FC Barcelona)
Tot Costa

Laporta fa foc nou als despatxos

La nova directiva del Barça fa una neteja integral de la cúpula executiva del club i relleva la majoria de responsables de l'època Bartomeu

Actualitzat

Més enllà de qui marqui els gols o faci cistelles, el funcionament del Barça passa per un equip d'executius d'alt nivell que són els responsables de fer que la multinacional en què s'ha convertit el club tiri endavant. I a poc a poc Joan Laporta està modelant la sala de màquines del club al seu gust.

Això vol dir que des de la presa de possessió de Laporta i la seva directiva, el 17 de març passat, pràcticament tota la cúpula executiva del club s'ha renovat.

Ferran Reverter, el nou CEO

Un dels noms més sonats, per la seva importància, és el CEO, el que antigament coneixíem com a director general. Ja fa temps que sabem que Ferran Reverter ocuparà aquest lloc; de fet, ja fa setmanes que hi treballa mentre la seva incorporació no es fa oficial. La novetat és que el seu predecessor, Òscar Grau, ja ha deixat el càrrec. L'hi van comunicar ahir i ja s'ha acomiadat dels treballadors del club en un comunicat en què ha demanat suport per a Joan Laporta i al nou màxim executiu, Ferran Reverter, que ve de la multinacional alemanya Mediamarkt.

Però, atenció, el cessament de Grau només és el més important d'una cadena de destitucions que van començar fa unes setmanes, i que inclou fins a una desena d'executius de diferent rang.

Més destitucions en cadena

El nou govern de Laporta ja ha prescindit dels directors de les àrees de serveis jurídics, social, esports professionals, direcció corporativa, seguretat, comunicació i protocol.

Properament també hi haurà canvis al capdavant de recursos humans, i s'espera que altres executius actuals també acabin deixant el càrrec.

Nous nomenaments

Entre les novetats destaca el nou director d'Esports Professionals, Xavier Budó, que va ser el responsable de presentar el projecte esportiu de la candidatura de Laporta, amb una forta incidència en la formació. Budó ha estat entrenador de tenis, entre d'altres, de Paula Badosa i Carla Suárez.

També cal destacar el nom de la nova directora corporativa, de qui depenen àrees tan importants com la de finances. Serà Maribel Meléndez, que ve de CaixaBank.

Anar al contingut