L'adéu de Xavi Pascual
"Pasqui", donant indicacions. Foto: FC Barcelona
Tot Costa

Adeu de Xavi Pascual

"Pasqui" deixarà de ser l'entrenador del Barça d'handbol un cop acabi la temporada

Ramon Salmurri Actualitzat

Encara no ho han fet oficial, però l'acord de rescissió anunciat per Mundo Deportivo, ja és un fet; Xavi Pascual deixarà la banqueta del Barça d'handbol al final d'aquesta temporada, i és ja la primera "víctima" esportiva del nou president Joan Laporta.

Ha estat el vicepresident esportiu, Rafael Yuste, qui, durant les dues darreres setmanes, ha estat negociant amb el tècnic la rescissió del contracte. Un contracte que acabava el 2022, però que tenia una pròrroga de dues temporades més si l'equip aconseguia l'èxit a Colònia.

Masip i Valero, els instigadors

La destitució de Pascual és un secret a veus que sóna des de la mateixa campanya electoral. Enric Masip, home fort del president i un dels símbols del Palau, no veia amb bons ulls la tasca del tècnic, a qui responsabilitzava de bona part de les desfetes de l'equip a la Final Four. I Valero Rivera, un dels consellers de Joan Laporta, també li reclamava al president un canvi en la banqueta. Un cop dins el club, aquestes diferències s'havien anat escenificant.

Laporta va visitar l'equip d'handbol en un dels seus primers dies de mandat, i va deixar anar un missatge molt nítid: "teniu el deure de guanyar la Champions". L'aparició fugaç de Thomas Svensson com a entrenador de porters, i la no renovació de Pálmarsson, han acabat de posar les cartes damunt la taula.

Adeu de Xavi Pascual
El president del Barça, Joan Laporta, visita la plantilla d'handbol del club (FC Barcelona)


Les negociacions per a la rescissió

La idea de la directiva era esperar a Colònia i, si l'equip sortia vencedor d'Europa, no es descartava la continuïtat del tècnic. Són aquelles coses de l'esport. Però Pascual fa temps que volia un cara a cara amb el president, per atacar aquest distanciament amb claredat i transparència.

Pel que ens expliquen, les negociacions no han estat gens senzilles, més aviat el contrari. En la primera trobada entre Yuste i Pascual es van fer paleses les desavinences entre uns i altres. El tècnic, encès i amb ganes de fer-se escoltar, va deixar clar que considerava que no se l'estava jutjant des d'un vessant professional. I Yuste li va transmetre que es volia començar un projecte de zero i que no es comptaria amb ell.


La plantilla ja ho sap

Divendres passat al matí, a les 11h, just abans de començar l'entrenament, Pascual va comunicar als jugadors l'acord al que havia arribat amb la junta directiva. Ho va fer en una rotllana, on David Barrufet, mànager de la secció i persona molt propera a Pascual, també va prendre la paraula per afegir que, des del club, encara no li havien comunicat res sobre la seva situació. Pel que han explicat ja des de la campanya electoral, la idea és prescindir de tots els mànagers de secció, a excepció de Juan Carlos Navarro al bàsquet.

L'acord de rescissió contemplava una roda de premsa telemàtica on el tècnic havia de comunicar el seu adéu i que estava estipulada aquest dilluns a tres quarts d'una del migdia. Roda de premsa que ha estat anul·lada a última hora. Ara mateix no hi ha nova data fixada i el comiat s'ubicaria a final de temporada.

Adeu de Xavi Pascual
El malalgueny Antonio Carlos Ortega, que va jugar al Barça entre el 1994 i el 2005, dirigirà l'equip (EFE)


Antonio Carlos Ortega, el relleu

En qualsevol cas, la voluntat dels nous gestors del club és que sigui Antonio Carlos Ortega, fill del Dream Team i amb una sòlida trajectòria a les banquetes de l'elit europea, qui ocupi el seu lloc.

La casualitat ha volgut que aquest dilluns esclatés tot. A dos dies de l'eliminatòria clau de la temporada, els quart de la final de la Champions contra el Meshkov Brest. I just el mateix dia que la resta d'entrenadors escollia "Pasqui", com se'l coneix al món de l'handbol, com el millor entrenador de la màxima competició europea.

ÀUDIOS RELACIONATS

Anar al contingut