La Fiscalia demana una multa de 8,4 milions al Barça pel cas Neymar 2
Rosell, Neymar i Bartomeu el dia de la presentació del brasiler
TOT COSTA

La Fiscalia demana una multa de 8,4 milions al Barça pel cas Neymar 2

El club blaugrana només hauria de fer front a sancions econòmiques, mentre que es demanen 5 anys de presó per a Rosell

Actualitzat

Aquesta setmana hem sabut que el judici pel cas Neymar 2, el promogut per l'empresa brasilera DIS, ja té data. Començarà el 17 d'octubre i tindrà set sessions. En aquest cas, l'empresa DIS reclama una indemnització i Sandro Rosell, el mateix Neymar i el Barça com a club estan acusats per part de la Fiscalia.

L'escrit de la Fiscalia

Hem tingut accés a l'escrit hi ha alguns detalls interessants. La Fiscalia presenta acusació contra Sandro Rosell, Neymar, el pare de Neymar, la mare de Neymar, un exdirigent del Santos, el que va vendre Neymar al Barça, i el mateix Barça i el Santos com a personalitats jurídiques.

Queda exclòs temporalment de l'acusació Josep Maria Bartomeu, que, quan el Barça va fitxar Neymar, era vicepresident esportiu. Va signar alguns contractes, però la Fiscalia apunta, sobretot, a Sandro Rosell.

Neymar va canviar el Barça pel PSG l'estiu del 2017, després de quatre temporades al Camp Nou (CCMA)

La petició de penes

Pels possibles delictes d'estafa i de corrupció entre particulars, la Fiscalia demana les següents penes: a Sandro Rosell, 5 anys de presó i una multa de 10 milions d'euros i a Neymar, 2 anys de presó.

Al Barça, una multa de 8.4 milions d'euros. I, a més, compensar el 50% de la indemnització que reclama l'empresa brasilera DIS, que suposaria més d'1,5 milions d'euros. És important que la reclamació al Barça sigui només en termes econòmics perquè, si se sumés algun altre tipus de condemna a la que el club ja va patir el 2016 pel cas Neymar 1, el Barça podria arribar a tenir problemes jurídics en el seu funcionament. Això no passarà. Això és el que demana la Fiscalia. El judici serà a l'octubre a l'Audiència de Barcelona.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut