Un ciutadà de Qatar fent una foto a un dels camps del mundial
La contracrònica

Els mòbils, els grans protagonistes del Mundial

El d'enguany ha estat un dels tornejos més audiovisuals de la història. Sònia Gelmà ens ho explica en la seva última "contracrònica" des de Qatar

El mòbils s'han convertit en una eina imprescindible per a tots aquells periodistes, però també aficionats, que han estat a Doha en aquesta cita mundialista. L'obsessió per la instantània, l'obsessió per tenir enregistrat el moment, ha fet que molts no visquin del tot l'esdeveniment en directe, sinó que ho fan a través de les pantalles.  

Sònia Gelmà, en una nova història de "La contracrònica", la sèrie de reels en què juntament amb Ramon Salmurri ens convida a descobrir una altra cara del Mundial de futbol, ens explica la importància dels telèfons intel·ligents en aquest torneig. 

 

 

Els controls de Qatar 

L'elecció de Qatar com a seu del Mundial d'aquest 2022, des de l'inici, no ha estat exempta de polèmica. Aquesta va més enllà del nombre de morts que hi ha hagut en el procés de construcció dels estadis, i està relacionada amb algunes normes i prohibicions que hi ha al país. Algunes de les que han cridat més l'atenció són les restriccions en el consum d'alcohol, les demostracions d'afecte o la presa de fotografies, entre altres.

A l'hora de capturar imatges i de fer servir el mòbil per immortalitzar els moments, els aficionats havien de ser conscients que hi ha algunes limitacions i prohibicions. Una passa per la negativa a fer fotografies dels edificis públics i governamentals, així com vigilar les terceres persones a qui puguis agafar, sobretot si són dones, ja que no està permès retratar les dones qatarianes, perquè es considera un acte ofensiu.

 

 
Anar al contingut