Eduard Romeu Barceló serà el nou home fort en l'apartat econòmic del Barça
Eduard Romeu Barceló serà el nou home fort en l'apartat econòmic del Barça
Tot costa

Eduard Romeu, el vicepresident que volia ser president

Perfil de Romeu, l'home clau per desencallar l'aval necessari perquè Laporta sigui president del Barça

Actualitzat

Eduard Romeu Barceló serà el nou home fort en l'apartat econòmic del Barça. Una posició que ha adquirit després de l'acord per tancar l'aval entre Laporta i els propietaris de l'energètica Audax, de la qual Romeu és vicepresident.

Però Romeu és un soci del Barça que fa temps que té un somni: convertir-se en president del club. De fet, fa uns anys s'ho va plantejar seriosament i en una juguesca amb el president d'Audax i amic personal, José Elías, van acordar que quan la companyia facturés mil milions d'euros Elías l'ajudaria a aconseguir el seu objectiu, entre altres coses avalant-lo.

Fa dos anys, amb Audax creixent com l'escuma, Eduard Romeu va anar a parlar amb Laporta per saber si l'expresident es presentaria a les eleccions. Romeu tenia clar que si Laporta s'hi presentava, ell no ho faria, perquè entenia que no tindria cap opció de guanyar. Romeu li va fer una proposta a Laporta: que l'expresident l'acompanyés de número 2 en una candidatura. Laporta s'hi va negar en rodó i fins i tot diuen que es va indignar davant la proposta.

Després de la dimissió de Josep Maria Bartomeu, Laporta va decidir fer el pas i tornar a aspirar a la presidència del Barça, un fet que va provocar que Eduard Romeu aparqués el seu somni. Però continuava donant-hi voltes (havia tornat a parlar amb Laporta a l'estiu) i amb la campanya en marxa, va aprofitar un viatge a Madrid per fer-se una fotografia davant la cridanera lona publicitària que va penjar Laporta al costat del Bernabéu i li va enviar al ja candidat amb un missatge de suport.

Fa quinze dies, Laporta, intuint les dificultats per completar l'aval exigit per convertir-se en president, va contactar amb Eduard Romeu. El necessitava. A ell i els diners que des d'Audax podrien facilitar-li la garantia bancària. La resta ja és història: José Elías, propietari de la companyia energètica, va posar l'aval i Eduard Romeu, el seu home de confiança, ara ja és directiu del Barça, amb rang de vicepresident. Només un esglaó per sota del seu anhel.

 

NOTÍCIES RELACIONADES

ÀUDIOS RELACIONATS

Anar al contingut