El Barça no jugarà al Camp Nou una temporada
Joan Laporta, president del Barça, amb Ferran Reverter, CEO del club i Elena Fort, portaveu
Tot costa

El Barça no jugarà al Camp Nou una temporada

Laporta i Reverter demanen als socis l'aprovació del finançament de l'Espai Barça en el referèndum telemàtic del diumenge 19 de desembre

Actualitzat
TEMA:
Espai Barça

El Barça marxarà del Camp Nou durant almenys una temporada. Ho ha anunciat el president del club, Joan Laporta, en la roda de premsa de presentació del referèndum de l'Espai Barça, previst per d'aquí un parell de setmanes.

"Un referèndum telemàtic, a més de ser pioner, afavorirà la participació dels socis d'arreu del món. Volem un veredicte positiu, el desitgem pel bé del Barça."

El club pretén començar els quatre anys d'obres de reforma de l'estadi aquest mateix estiu. Obres que s'allargaran fins al 2025 i que tindran un impacte directe en el dia a dia dels abonats, especialment durant els dos primers anys.

La primera temporada, el Barça continuarà jugant en un Camp Nou amb aforament reduït, però serà a partir de la segona temporada quan el canvi serà més significatiu: l'equip jugarà els seus partits lluny del Camp Nou.

Joan Laporta, president del Barça, a l'exposició de l'Espai Barça
Joan Laporta, president del Barça, a l'exposició de l'Espai Barça (FC Barcelona)

Montjuïc, l'alternativa

El president executiu del Barça, Ferran Reverter, explica que encara no han decidit quin estadi utilitzaran com a alternativa el segon any d'obres, la temporada 2023-2024: 

"Hi ha l'opció de Montjuïc, sempre ha estat aquí com a probable destinació. El que és segur és que no sortirem del nucli urbà de Barcelona."

El tercer i quart any d'obres, l'estadi seguirà en funcionament, tot i que hi haurà una part inhabilitada i això afectarà l'aforament.

El nou Espai Barça inclou la reforma del Camp Nou, que tindrà una capacitat per a 105.000 espectadors, i la construcció d'un nou Palau Blaugrana amb 15.000 seients al costat d'un petit Palau amb pista de gel.

1.500 milions d'euros distribuïts en tres grans àrees

900 milions per reformar el Camp Nou; 420, per construir el nou Palau Blaugrana, el petit Palau, la pista de gel i un aparcament per a autocars; 100, per a la construcció del campus; 60, per a inversions diverses, i 20 per a l'Estadi Johan Cruyff, que ja està en funcionament.

El finançament serà a 35 anys amb una carència inicial de 5 anys.

ARXIVAT A:
Espai Barça
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut