El Barça aplica la clàusula de la por amb els cedits
Nico en el partit del València contra el Rayo Vallecano
Tot costa

El Barça aplica la clàusula de la por

En el cas dels jugadors cedits, Nico i Abde, si s'enfronten amb el Barça, els clubs on juguen ara haurien de pagar una indemnització

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto35

Laia Tudel

Editora dels Esports al Catalunya migdia

@laiatudel
Actualitzat

El Barça ha començat a aplicar unes mesures en els contractes de jugadors cedits que fins ara no havia aplicat. En els últims contractes que ha firmat de jugadors cedits, el Barça hi ha inclòs la clàusula de la por.

Escrit així, com a "clàusula de la por", no es pot aplicar en els contractes, no es pot prohibir a un futbolista que jugui. El Barça ha trobat una altra fórmula, incloure-la com a clàusula d'indemnització.

Cas Nico, al València, i cas Abde, a l'Osasuna

Per exemple, si Nico jugués amb el València contra el Barça, els valencians haurien de pagar una quantitat al Barça. De fet, només per anar convocat, el València ja hauria de pagar al Barça, una quantitat menor que si jugués. També hi ha el cas d'Abde, que milita a l'Osasuna. Els navarresos tenen clar que Abde no jugarà contra el Barça perquè ells no pagaran aquesta quantitat. En tots dos casos, pel que hem pogut saber, no estem parlant de clàusules milionàries, més aviat són quantitats que podrien ser assumibles per a un club de Primera.

El Barça aplica la clàusula de la por amb els cedits
Abde en un entrenament amb l'Osasuna (EFE)

Excepció Collado (Elx)

Hi ha excepcions. És el cas de Collado, que aquest dissabte ha pogut jugar contra el Barça amb l'Elx. I és que, en el cas d'Àlex Collado, el club i, sobretot Joan Laporta, sempre han tingut molt en compte el que va passar amb el jugador.

El Barça aplica la clàusula de la por amb els cedits
Àlex Collado celebra un gol marcat amb l'Elx (EFE)

Collado va estar sense fitxa, mig any sense jugar, i a l'hivern el van cedir al Granada. També amb complicacions, ja que durant alguns partits no va poder jugar per una qüestió burocràtica.

En aquest cas, Laporta parla amb el jugador per tranquil·litzar-lo i li diu que, com que tothom ha fallat, el club l'ajudarà. Això vol dir que li facilitarien sortides a clubs on ell vulgui jugar i els seus contractes no inclouran, cas de l'Elx, la clàusula de la por.

Anar al contingut