Dos equips es barallen per Palou
Àlex Palou aquesta temporada (foto IndyCar)
Tot costa

Àlex Palou fitxa per McLaren

Al català se li podrien obrir les portes de la Fórmula 1

Enllaç a altres textos de l'autor Damià Aguilar

Damià Aguilar

Redactor d'Esports especialitzat en motor

@damCR

McLaren ha anunciat el fitxatge de l'actual campió de la IndyCar nord-americana, Àlex Palou. En un comunicat, l'escuderia britànica deixa obert el futur que li espera al pilot català de 25 anys:

"Entre els seus deures de pilotatge de l'any que ve, Palou provarà el McLaren F1 del 2021 amb altres pilots, com Pato O'Ward [mexicà, IndyCar] i Colton Herta [nord-americà, IndyCar]. (...) S'incorporarà a McLaren quan acabi aquesta temporada a  la IndyCar. McLaren Racing confirmarà les alineacions de tots els seus campionats més endavant."

En el mateix  comunicat, Palou agraeix el que ha fet per ell l'equip Chip Ganassi Racing:

"Estic contentíssim d'unir-me a la nòmina de pilots d'un equip tan icònic per demostrar què puc fer al volant d'un cotxe de l'F1, i a veure quines portes em pot obrir això"

Cursa de fons per tenir un volant

Quan es parla d'opcions d'F1 per a Palou, de seguida ens ve al cap l'australià Daniel Ricciardo, que ara mateix és qüestionat a l'equip McLaren. En qualsevol cas, el primer filtre que haurà de passar el català és la prova amb el monoplaça i la competència que tindrà amb O'Ward i Herta, i després ja veurem com se li aplana el camí.

McLaren també tindrà presència a la Fórmula E l'any que ve. I, al capdavall, serà la formació britànica la que tindrà la darrera paraula sobre el campionat en què Palou defensarà els seus colors l'any que ve.

La controvèrsia: tothom el vol

Poques hores abans de l'anunci de McLaren, Chip Ganassi Racing emetia un comunicat confirmant la renovació del pilot català per al 2023, amb unes declaracions seves que el mateix Palou nega haver fet.

Al web de la IndyCar ho plantegen com un conflicte entre dos equips per un pilot, la solució del qual no és clara ara com ara. Palou competeix aquest cap de setmana a Toronto.

 

Sigui com sigui, que hi hagi un pilot català a l'F1 la pròxima temporada és una opció possible. El darrer pilot de casa a ser titular és Pedro Martínez de la Rosa, el 2012.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut