Márquez és pilot oficial HRC a l'equip LCR
Àlex Márquez, al garatge del seu equip (Foto LCR Honda)
Tot costa

Àlex Márquez: "El Marc també pensa que necessito un canvi"

El cerverí va resoldre el seu futur (incert) en dues setmanes

Enllaç a altres textos de l'autor Damià Aguilar

Damià Aguilar

Redactor d'Esports especialitzat en motor

@damCR
Actualitzat

Àlex Márquez ha pensat que podria quedar-se sense una MotoGP per a la pròxima temporada. "Però no he estat l'únic", comenta en una entrevista al "Tot costa" de Catalunya Ràdio.

Ara que està de vacances, té la satisfacció d'una feina assegurada, en un projecte que pensa que pot ser una oportunitat, i per afrontar millor la segona part de la temporada en curs. D'això n'ha parlat a bastament amb el seu germà Marc Márquez, que tenia les coses clares com ell.

"Amb el Marc parlem directe, i ell també em va dir: 'Crec que necessites un canvi, estic content per tu perquè és una bona oportunitat, però també una prova per veure on pots arribar.' Les coses a Honda no són fàcils. És una moto molt peculiar. M'atreviria a dir que només ell és capaç de treure partit de l'Honda."

L'any que ve perd la categoria de pilot oficial al Gresini Racing, però no li importa. Perquè tindrà menys pressió i perquè és una moto que no li caldrà descobrir perquè estarà molt provada. I perquè veu com es fan podis aquest any amb unitats del 2021. Àlex Márquez creu que el 2020 va demostrar el potencial amb els dos podis que va fer. Després les coses no han estat fàcils.

Àlex Márquez, durant una acte publicitari
Àlex Márquez té el suport dels seus patrocinadors (Foto Estrella Galicia)

Tothom parla bé del Gresini Racing

Àlex Márquez tenia dues opcions, Gresini (Ducati) i RNF (Aprilia), sempre amb unitats satèl·lit. Al cerverí li atreia més l'opció de l'equip italià per la seva història i familiaritat.

Diu que en dues setmanes es va obrir i tancar tot. Hi havia hagut algun primer contacte durant el GP de Catalunya, però tot es va accelerar entre Alemanya i els Països Baixos (dissabte passat al vespre va signar un any de contracte, i diumenge al matí, abans de la cursa, es va fer oficial).

"Molta gent m'ha parlat molt bé d'aquest equip. A mi m'agrada molt fixar-me en els equips, en la gent que hi ha, com treballen, com cuiden la imatge. I és un dels equips als quals tens l'ull ficat. I molta gent me n'ha parlat bé. Fins i tot el meu director actual, Lucio Cecchinello, quan va saber que havia signat em va venir a felicitar, gairebé semblava més content que jo. Em va dir: 'T'ho mereixes i és una gran oportunitat per a tu'."

Àlex Márquez diu que no marxarà satisfet d'Honda per no haver pogut complir els resultats que esperava obtenir. Després de la cursa del Sachsenring, Márquez es va asseure amb Cecchinello i li va confessar la situació, que no tenia res signat, i li va comunicar que no sabia si al final s'hauria de quedar a casa el 2023, però no es veia a Honda.

ARXIVAT A:
Esports
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut