Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
El pallasso visita "El divan"

Tortell Poltrona, la consciència social és una rialla

"La gent em somriu al passar, i això és un privilegi. Em sento estimat i reconegut. Soc feliç, sí. La felicitat està a trobar l'harmonia pròpia". Tortell Poltrona és un pallasso amb una consciència social molt àmplia i un cor més gran.

Actualitzat

Tortell Poltrona és pallasso i busca la pau. La política la viu a peu de terra. El veurem de jove sortint d'èpoques molt fosques, corrent davant dels grisos, posant sucre als canons quan feia la mili, casant-se amb la Montserrat, la seva sòcia de vida encara ara tants anys després... i encara ara anant a l'últim racó del món per portar-hi pau pintat de blanc. Entra tocant l'acordió i a tots ens dibuixa un somriure càlid, que escalfarà fins al final el plató d'"El divan".

En Tortell manté l'esperit del nen entremaliat que va ser. Que el feien fora de les escoles. Que va passar d'anar dels jesuïtes de Sarrià als del Clot. Ser pobre en un barri ric i ser ric en un barri pobre. L'olor de la goma de l'escola ens fa notar aquí dalt, a la boca de l'estómac, que som éssers emocionals. La música mou les emocions.

Tot d'una em sorprendrà quan es refereixi a aquella classe dominant, que ha perdurat en el temps. Del TOP a l'actual Tribunal Suprem, tancar-ne un i obrir l'altre. "Aquell franquisme sociològic es manté", diu. "Els morts continuen a les cunetes".

A raig, em parlarà dels seus amics presos. No alça la veu, però per un instant, el veig patir. Preferiria per a Catalunya continuar sent una reserva, com les dels indis. Pallassos sense Fronteres és el seu compromís mundial. Fer que els nens i els grans de llocs que les guerres arrasen puguin somriure amb un missatge de pau que transforma.

Aneu-lo a veure al Circ Cric a Sant Esteve de Palautordera. La intel·ligència la tenen els nens. La vida és alegre.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut