Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Episodi 17: Amb el Rosendo a la casa del crim

Actualitzat

Tots els episodis

En Carles Porta i la resta de l'equip aconsegueixen anar a l'escena del crim: casa Sansa. L'acte d'aixecament del cadàver destacava la brutícia en què vivia el vell i, abans d'entrar a la casa, tots tres reporters respiren fondo davant la fortor i el desgavell. Però no.

En obrir la finestra, la llum enfoca una habitació on tot és nou. El Rosendo, el germà de Sansa, així que va ser-ne l'amo, va reformar tota la casa per dins. Ho va llençar tot: trastos, ferralla, cables, roba, armaris… i va fer enrajolar el terra amb gres. No hi havia res de l'escena del crim original.

Paint la decepció, l'equip busca un altre dels protagonistes: Rubén Castañer, l'home que va desaparèixer després de les morts del 1980 i a qui ningú ha pogut entrevistar mai. Conscients de la dificultat, contacten Cristina Orduña, una periodista que fa molts anys que viu al Principat i que, com tots els periodistes locals, resulta una bona font per saber de quin peu es dol la gent d'aquest racó de món.

Mirant paperots, arxius i registres, Carles Porta descobreix que a Andorra hi ha hagut una gran activitat utilitzant el nom de Tor com a excusa. Hi va haver una empresa anomenada Protutorsa (Promocions Turístiques de Tor, SA) que tenia com a objectiu la construcció i explotació d'una estació d'esquí.

El 1979 s'hi va crear una altra empresa immobiliària, Thorsa, inscrita en el registre de comerç del Govern andorrà. Dies més tard, l'equip descobrirà un nom sorprenent vinculat a aquesta empresa.

Mentre esperen la trucada del Rubén, en Carles Porta rep la trucada del director del "30 minuts". Joan Salvat s'interessa per l'estat de salut dels reporters i per com tenen el reportatge. Els hi truca per recordar-los que ja fa més d'un mes i mig que treballen en el reportatge i cinc setmanes que dormen d'hotel. No els ho ha dit, però l'equip ha entès la indirecta: se'ls acaba el temps i aviat hauran de tornar a Barcelona a editar el reportatge.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut