Carles Porta ha tornat a la investigació que el va fer famós, incorporant-hi un ampli equip de veus i elements actuals, amb direcció i narració del mateix Porta, adaptació i direcció artística de Dolors Martínez, guió de Laia Foguet i muntatge musical de Sergi Cutillas. Edició web i disseny gràfic a càrrec de Carla Pedret, Àlex Monroig i Oriol Nubiola. Les fotografies del poble de Tor són de Oriol Riart i Èric Basullas.

Carles Porta és periodista, escriptor, productor audiovisual, guionista i director de cinema. Ha publicat "Tor, tretze cases i tres morts" (La Campana, 2005), "El club dels perfectes" (La Campana, 2010, premi Pere Quart d'Humor i Sàtira), "Fago. Si et diuen que el teu germà és un assassí" (La Campana, 2012, premi Huertas Clavería) i "Li deien pare"  (Pòrtic/Península, 2016, premi Godó de reporterisme i assaig periodístic). Actualment, té una secció cada dimarts al programa "Estat de Gràcia", de Catalunya Ràdio.

Laia Foguet és periodista, guionista i realitzadora audiovisual. Dins el món del cinema també ha exercit de cap de producció en diferents llargmetratges com "Isla Bonita", de Fernando Colomo (2016). Des del 2017 treballa a la productora Antàrtida, en el desenvolupament de projectes i guions audiovisuals.

Dolors Martínez és actriu, dobladora, realitzadora de programes de ràdio i veu corporativa de Catalunya Ràdio i el 33. Des del 1999 ha dirigit, realitzat, adaptat i interpretat, a Catalunya Ràdio: "Otel·lo", "Molt soroll per no res", "Solitud", "39+1", "Les hores", "Estimada Rodoreda" o "Pretèrit Imperfecte", entre d'altres. Amb "El Petit Príncep" (Antoine de Saint-Exupéry) va guanyar el premi RAC a la Innovació, i el micròfon de plata dels Premis APEI.

Sergi Cutillas és muntador musical a Catalunya Ràdio des del 1983 i comentarista de "La TdP", de Joaquim M. Puyal, des del 1993. A TV3, ha format part dels equips de "La vida en un xip", "Un tomb per la vida", "Efectes secundaris", "Aquest any 100" i el sorteig de la Grossa de Sant Jordi del 2017, i, a TVE, d'"Un paseo por el tiempo". També és assessor musical del disc de La Marató i, el 2017, va rebre el Premi RAC al millor professional de ràdio.

Càsting de veus

El càsting de la nova sèrie s'ha fet tenint en compte l'evolució i el descobriment, en molts casos, de les capacitats dramàtiques dels alumnes que han assistit a la formació dirigida per Dolors Martínez des del 2016, en els cursos "Tècniques de veu" i "La veu com a instrument". En aquest sentit, s'ha apostat pel talent latent de moltes de les veus habituals de les emissores de Catalunya Ràdio.

Les veus dels principals protagonistes són Carles Lobo (El Palanca), Jaume Brufau (Sansa), Àlex Robles (Antonio Gil José), Carles M. Davó (Rubén), Dolors Martínez (Marli) i Quim Rutllan (Mont). Completen els quadre de veus Cesca Armengol, David Badia, Adolf Beltran, Quim Bonet, Marc Canals, Carme Clèries, Raimon Colomer, Xavier Chavarria, Marc Garriga, Oriol Munné, Albert Murillo, Lídia Orriols, Esther Pinart, Eva Pineda, Sergi Roca, Xavier Salvà, Sara Utrillo i Joan Vives.

Anar al contingut