Episodi 2: Cap a la vall Ferrera
Episodi 2: Cap a la vall Ferrera

Episodi 2: Cap a la vall Ferrera

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Tots els episodis

Hi ha històries que s'expliquen en trenta segons, però el que havia passat a Tor era impossible de resumir en tres minuts.

Carles Francino era l'editor del Telenotícies vespre el 1997 i volia incloure la història a l'informatiu. Va donar a Carles Porta i Pol Izquierdo un temps generós: tres minuts.

L'equip va insistir a tenir més temps per la complexitat de la trama, però Francino no va cedir: Tres minuts, i ni un segon més.  

Aquesta va ser la primera notícia sobre Tor que es va emetre a TV3. Va ser el 3 de gener del 1997.

L'endemà mateix de l'emissió, Joan Salvat, director del programa "30 Minuts", proposa fer un reportatge sobre la muntanya.

Carles Porta i el Pol Izquierdo van sumar un efectiu més, en Pepe Domènech, àlies l'home silenci: Un reporter capaç de posar la càmera a un pam del nas de Palanca sense rebre danys irreversibles; ni ell, ni l'aparell.

Les primeres dificultats van aflorar de seguida. Normalment la gent s'entusiasma quan els dius que sortiran a la tele. No pas a Tor.  

Com més s'endinsava en el submón de Tor, més conscient era Carles Porta que aquella no era una muntanya qualsevol del Pirineu.

ÀUDIOS RELACIONATS

Anar al contingut