Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Episodi 2: Cap a la vall Ferrera

Actualitzat

Tots els episodis

Hi ha històries que s'expliquen en trenta segons, però el que havia passat a Tor era impossible de resumir en tres minuts.

Carles Francino era l'editor del Telenotícies vespre el 1997 i volia incloure la història a l'informatiu. Va donar a Carles Porta i Pol Izquierdo un temps generós: tres minuts.

L'equip va insistir a tenir més temps per la complexitat de la trama, però Francino no va cedir: Tres minuts, i ni un segon més.  

Aquesta va ser la primera notícia sobre Tor que es va emetre a TV3. Va ser el 3 de gener del 1997.

L'endemà mateix de l'emissió, Joan Salvat, director del programa "30 Minuts", proposa fer un reportatge sobre la muntanya.

Carles Porta i el Pol Izquierdo van sumar un efectiu més, en Pepe Domènech, àlies l'home silenci: Un reporter capaç de posar la càmera a un pam del nas de Palanca sense rebre danys irreversibles; ni ell, ni l'aparell.

Les primeres dificultats van aflorar de seguida. Normalment la gent s'entusiasma quan els dius que sortiran a la tele. No pas a Tor.  

Com més s'endinsava en el submón de Tor, més conscient era Carles Porta que aquella no era una muntanya qualsevol del Pirineu.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut