"Tor, tretze cases i tres morts", un dels millors podcasts del 2018 segons Apple

El podcast, dirigit i presentat per Carles Porta, acumula 37.000 descàrregues a iTunes i és l'únic en català destacat entre els millors continguts de l'any

Actualitzat

"Tor, tretze cases i tres morts", la primera sèrie de no ficció de Catalunya Ràdio, acaba l'any amb un nou èxit. Apple ha distingit el podcast com un dels millors continguts del 2018 a l'estat espanyol. El periodista Carles Porta, qui ha liderat el projecte, agraeix el suport dels oients:

"Treballes perquè la gent t'escolti, perquè la gent s'ho passi bé amb tu, i quan això es produeix, la satisfacció és total. Som l'únic podcast en català reconegut a la llista. Això demostra que hi ha mercat i que la feina ben feta es valora."

El podcast està basat en fets reals. En un petit poble del Pirineu de només tretze cases hi va haver tres assassinats. Carles Porta formava part de l'equip de TV3 que fa dues dècades va fer un "30 minuts" sobre el cas. El projecte li va canviar la vida.

El periodista va quedar captivat per aquell món i, set anys després del reportatge de televisió, la història de la muntanya maleïda es va convertir en un best-seller. El misteri de l'assassinat de Sansa va captivar milers de lectors. Hi havia moltes preguntes sense resoldre i això va motivar Carles Porta a transformar "Tor" en un podcast.

Des que es va estrenar el 4 de juny a iTunes, l'enemistat de Sansa i Palanca ha acumulat prop de 37.000 descàrregues i ha sumat 1.700 subscripcions. "Irresistible"; "No puc parar d'escoltar-lo"; "El Fargo català"... han estat alguns dels comentaris dels oients.

El podcast ha estat un èxit també a altres plataformes com iVoox, on ocupa la sisena posició de l'Estat en el rànquing de podcasts més escoltats dins la temàtica de successos.

Per contribuir a les ganes dels oients de saber-ne més, el llançament del podcast va anar acompanyat d'una web amb imatges inèdites, les sentències originals del cas, detalls de l'autòpsia de Sansa, una entrevista a l'autor i una guia de personatges. La pàgina ha acumulat més de 100.000 visualitzacions.

Anar al contingut