Qui crea terror? Els ANTIFA o Donald Trump?

Conciliador en públic, incendiari a Twitter
Actualitzat
Laura Rosel: "Terrorista és aquell qui causa terror, com Donald Trump"

La que vol ser la primera potència econòmica i cultural del món és en mans d'un piròman. Segurament això molts ja ho sabien, però ara la cosa ja se surt de mare. Amb les eleccions presidencials a tocar (el primer cap de setmana de novembre), l'economia a peu coix pel coronavirus i els carrers cremant pel mateix motiu que porten segles cremant: el racisme.

Després d'una setmana sencera de ràbia, foc i enfrontaments als carrers, el president dels Estats Units es bunqueritza i es tira encara més llenya al foc. No només no ha comparegut davant dels nordamericans per donar explicacions pel comportament de la policia i calmar els ànims, sinó que encara els ha encès més. Això sí, a traves de tuiter. Apoltronat a la Casa Blanca, Donald Trump dispara foc real a cada piulada.

Una de les piulades-bomba que Trump ha fet en les últimes hores anuncia una persecució contra els ANTIFA per terrorisme. La literatura sobre els moviments antifeixistes, els assajos sobre el feixisme i el neofeixisme omplen els prestatges de qualsevol llibreria. També de les nord-americanes. Hi ha un bon grapat d'autors nord-americans que han estudiat i analitzat a fons aquests moviments. Un d'ells, Jason Stanley, el vam poder entrevistar fa uns mesos a "Catalunya nit".

Un altre autor especialitzat en això que ara Donald Trump vol assimilar al terrorisme és Mark Bray, que té un llibre que per a Trump deu ser poc menys que apologia del terrorisme, perquè es titula "ANTIFA, el manual antifeixista". Diu, entre altres coses, que el feixisme abasta i fa seves totes aquelles reivindicacions de rebuig a la immigració, de defensa radical de la identitat nacional. També les idees de superioritat de l'home blanc heterosexual i occidental; els valors de la família i la fe... Una descripció feta a mida per a l'inquilí de la Casa Blanca.

Terrorista és aquell qui causa terror.

El terror avui, no només als EUA, sinó a la resta del món, el causa Donald Trump.

Anar al contingut