La porta metàl·lica es tanca darrere l'esquena i el comptador comença a sumar minuts. La presó ha travessat les seves vides i, ara, han d'aprendre a conviure-hi. "Temps mort" és un projecte transmèdia que busca sensibilitzar sobre l'impacte que suposa la privació de llibertat. Ho fa a través de les experiències en primera persona d'internes del Centre Penitenciari de Wad-Ras, el personal treballador i les famílies que les acompanyen des de l'exterior.

13 podcasts i 13 veus. Dones com la Titiana o la Jèssica narren com és el seu dia a dia a la presó. Quines inquietuds assalten el seu cap quan es troben soles a la cel·la, com es comuniquen amb el seu entorn proper, què els preocupa quan estan a punt de tornar a casa o quina petjada ha deixat el seu pas per Wad-Ras. "Temps Mort" pretén visibilitzar la realitat dins i fora dels murs, espais on la majoria de protagonistes arrosseguen estigmes, desigualtats i històries de vida que les han portat a estar tancades.

És útil la presó? Les entrevistes també recullen les opinions de funcionàries, personal sanitari, voluntariat o la mateixa directora de la institució. A través de les seves rutines, parlen sobre una societat que ha conduït les dones fins a la condemna i sobre la utilitat d'un sistema penitenciari que hauria de rehabilitar-les i no ho aconsegueix.

"Temps mort" és una iniciativa multimèdia que combina les entrevistes amb articles, il·lustracions i imatges 360º per apropar la població a una presó que, tot i estar ubicada al mig de la ciutat, sovint és ignorada. És un projecte de Ralda World, dirigit per Núria Ortin.

Anar al contingut