Estrena

El "Sona9" d'iCat fa el salt a la TV

El músic Marc Bala presenta aquest nou programa a partir d'aquest dissabte

Actualitzat

El 33 estrena el programa musical "Sona9" dissabte 20 d'octubre, a les 22.15. L'espai farà el seguiment de la fase final de la 18a edició del concurs de grups emergents en català més important del país. 

"Sona 9" inclourà cinc capítols monogràfics amb cada grup finalista i un especial dedicat a la final del Sona9 2018, que se celebrarà el 14 de novembre a la sala Luz de Gas de Barcelona. Els cinc artistes que participen a la fase final del certamen són Cabot, Sandra Bautista, L'Home Brut, L'Home Invent i Menut.

El XVIII Concurs Sona9 arriba a la majoria d'edat i es reforça amb aquest nou espai televisiu, que s'emmarca en l'aposta de Televisió de Catalunya pels nous formats televisius, així com per la difusió de música de producció catalana. El programa "Sona9" se suma al seguiment del concurs més important de la música catalana que ja fan Catalunya Ràdio i iCat a través del programa setmanal "Sona9", amb Lluís Gendrau, i les publicacions musicals del Grup Enderrock.

El conductor i presentador de "Sona9" serà el músic Marc Bala, cantant i compositor del grup vilanoví Copa Lotus, guanyador de l'edició del Sona9 de l'any 2013. En cada programa, Bala descobrirà un dels cinc artistes finalistes des del seu àmbit de creació i els conduirà fins a la gran final seguint les proves de gravació d'una cançó o d'un concert acústic als estudis d'iCat, sota l'atenta mirada del jurat i amb la complicitat de tot l'equip que participa en el procés de selecció.

Els artistes que participen a la fase final del certamen són, per ordre d'emissió dels capítols corresponents del "Sona9": Sandra Bautista (cançó d'autor, Martorelles), Cabot (pop-rock, Marratxí), L'Home Invent (pop d'autor, Montcada i Reixac); Menut (cançó-folk, Móra la Nova) i L'Home Brut (pop-rock, Beneixida). La 18a edició del Sona9 2018 es va iniciar el mes de març passat amb la presentació de candidats i ja ha superat la fase dels concerts preliminars a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona i les semifinals que van tenir lloc a l'Acústica de Figueres, la Capsa de Música a Tarragona, el Mercat de Música Viva de Vic i el BAM – Festes de la Mercè a Barcelona.

El concurs Sona9 està organitzat per TV3, Catalunya Ràdio, iCat i la revista "Enderrock", a més de la Generalitat de Catalunya, i té el patrocini d'Estrella Damm. El certamen té el suport de la Fundació SGAE, les Cases de la Música, el Govern de les Illes Balears i la Generalitat Valenciana.

Anar al contingut