Premis del Consell Municipal de Benestar Social als Mitjans de Comunicació

"Solidaris", reconegut per la seva mirada crítica i defensa dels drets humans

Els Premis del Consell Municipal de Benestar Social als Mitjans de Comunicació premien el documental "To Kyma. Rescat al mar Egeu" i atorguen una menció especial al programa "Solidaris", de Catalunya Ràdio

Actualitzat

Aquest vespre, en un acte al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona, s'han atorgat els Premis del Consell Municipal de Benestar Social als Mitjans de Comunicació. Aquests guardons, creats l'any 1993, tenen l'objectiu de fomentar un tractament comunicatiu respectuós i crític de les temàtiques socials i premiar la tasca informativa i divulgativa dels professionals del món de la comunicació, que amb els seus treballs contribueixen a sensibilitzar sobre la realitat social.

"Solidaris", amb Adrià Bas, ha rebut una menció especial en la modalitat de ràdio, per la importància que un programa que defensa una manera de fer ràdio més diversa, plural i pendent dels nous reptes socials, es faci des d'una emissora pública.

El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo; l'adjunt a la direcció de Catalunya Ràdio, Jordi Borda, i l'equip del programa, encapçalat per Adrià Bas, han estat els encarregats de recollir la menció especial. S'ha remarcat que "l'estil del format i l'equip de professionals que el realitza aporta una mirada crítica, constructiva i responsable, i recull les veus d'aquells que treballen per un món més just".

Des de fa nou temporades, "Solidaris" és el programa de desenvolupament, pau, drets humans i moviments socials a l'antena de la ràdio nacional de Catalunya. L'equip del programa, realitzat per Adrià Bas i que compta amb la participació d'Eva Pineda, Ricard Garcia, Rosa Sillué i la col·laboració de Marta Molina, treballa convençut que la defensa dels drets humans, la cooperació al desenvolupament, l'activisme per la pau i el medi ambient, i la reivindicació de la justícia social, no són només un estil de vida, sinó que són cosa de tots.

Anteriorment, "Solidaris" ha rebut el Premi Catalunya Social 2009, de la Generalitat de Catalunya; una menció especial al Premi Solidaritat 2010, de l'Institut de Drets Humans de Catalunya; una Menció de Qualitat al Premi RAC 2012, de Ràdio Associació de Catalunya;  el Premi Civisme 2012, de la Generalitat de Catalunya; el Premi CCA[R] 2014, de la Comissió Catalana d'Ajuda a les Persones Refugiades, i el Premi de Periodisme Solidari Memorial Joan Gomis 2016, de Justícia i Pau.

"To Kyma. Rescat al mar Egeu", documental dirigit per David Fontseca i Arantza Díez i coproduït per La Kaseta Ideas Factory i TV3, ha rebut el premi en la modalitat de televisió. El jurat n'ha valorat la repercussió, el valor com a detonant iniciàtic per apropar una situació de dimensions internacionals a Catalunya i el fet que és un documental que mostra i no adoctrina.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut