La primera imatge dels presos independentistes a Lledoners
La primera imatge dels presos independentistes a Lledoners
ANÀLISI

Sis candidats jutjats

Els presos candidats no podran fer campanya electoral, però la condicionaran

Enllaç a altres textos de l'autor Joan Rusiñol, cap de Política de Catalunya Ràdio

Joan Rusiñol

Sotscap d'Informatius de Catalunya Ràdio

@joanrusinol
Actualitzat

D'aquí un mes comença la campanya electoral a les espanyoles i alguns dels seus candidats estan sent jutjats al Tribunal Suprem. A Junqueras, Sànchez, Turull i Rull aquest dimarts s'hi ha afegit Raül Romeva al Senat. El dia, per cert, que feia 48 anys. A més, Forn aspira a l'alcaldia de Barcelona.

Mentre altres aspirants tanquen llistes i ultimen discursos, els sis candidats empresonats escolten testimonis citats per desmuntar o confirmar les acusacions de rebel·lió, desobediència o malversació. Ells no podran fer campanya però, sense dubte, condicionaran la campanya.

Dins de l'independentisme hi ha hagut debat sobre si és positiu o no presentar els presos a les eleccions. Un cop els partits han decidit que sí, això tindrà conseqüències i obligarà l'opinió pública espanyola a parar l'orella al judici, al que diuen els polítics jutjats a través d'articles i entrevistes. Algun d'ells pot guanyar les eleccions a Catalunya, i el conjunt del sobiranisme, segons com surtin els números, pot tenir la paella pel mànec durant la propera legislatura al Congrés.

I aleshores la pilota tornarà a rebotar dels jutjats a la política.

ARXIVAT A:
Judici procés
Anar al contingut