Anar a la navegació principal

8.000 urnes fan canviar l'ànim

La notícia: El Govern compra vuit mil urnes. Ja hi ha un acord marc al govern per homologar les empreses que vulguin fabricar i proveir les urnes que la

La notícia: El Govern compra vuit mil urnes. Ja hi ha un acord marc al govern per homologar les empreses que vulguin fabricar i proveir les urnes que la Generalitat necessita perquè la població de Catalunya pugui votar en el referèndum de la independència. El Departament de Governació ja ha tancat l'acord marc. Conjuntament, el president Carles Puigdemont i el vicepresident, Oriol Junqueras, tiren endavant els preparatius pel referèndum.

¿Què és un acord marc? És molt més que un pacte. Acord marc és una fórmula de contractació pública que simplifica el procediment i redueix les despeses. De l'acord marc, se'n derivarà el contracte o contractes a una o més empreses per posar les urnes per votar. Com dèiem, es tracta de fabricar 8.000 urnes que ja no seran de cartró, sinó de metacrilat, que és el material reglamentari. S'escau que el govern català no té urnes pròpies i fins ara utilitzava les de l'Estat.
L'acord marc expressa que les urnes serviran per votar els processos que s'impulsen des del Parlament, els ajuntaments o les cambres agràries fins i tot, es tracti de consultes populars, referendàries o qualsevol tipus d'eleccions i s'emmarca en les competències que té la Generalitat.
En els propers dies, la convocatòria sortirà publicada al Diari Oficial de la Generalitat. En els pressupostos del govern no hi ha una partida extraordinària per pagar-les. Els diners sortiran d'altres partides. Comprar 8.000 urnes és el primer pas concret per votar al referèndum. El següent pas serà fer les paperetes.
Avui justament, l'AMI, l'Associació de Municipis per a la Independència, LA GRAN MAJORIA DE MUNICIPIS DE cATALUNYA, GAIREBÉ 800, ha dit que frisa per col·laborar de manera cabdal en el referèndum.
Comprar 8.000 urnes de metacrilat a moltes persones avui els fan canviar l'ànim.
Anar al contingut

Sílvia Cóppulo

Cada dissabte, a les 13 h, Sílvia Cóppulo té una conversa intimista, sincera i en profunditat amb persones sàvies de diferents sensibilitats. "El divan" és un espai on els convidats es deixen anar i posen l'accent en les seves il·lusions, desitjos i records. Ens podeu trobar a www.ccma.cat/catradio/divan i a les xarxes socials. A Twitter: @eldivanOficial i a Facebook: @eldivanOficial

Cerca posts del blog
Últims posts