5 sèries sobre el dol: D'"After life" a "Fleabag"
Ens fixem en protagonistes que s'enfronten a la pèrdua d'un ésser estimat i viuen el dol des de la tendresa
5 sèries sobre el dol: D'"After life" a "Fleabag"
5 sèries sobre el dol: D'"After life" a "Fleabag"
SERIOSES

5 sèries sobre el dol: D'"After life" a "Fleabag"

Ens fixem en protagonistes que s'enfronten a la pèrdua d'un ésser estimat i viuen el dol des de la tendresa

Cristina BordasActualitzat

1. "After life" (Netflix)

Gràcies a les instruccions optimistes dels vídeos pòstums de la seva dona, víctima d'un càncer, el personatge dissenyat i interpretat per Ricky Gervais decideix deixar de castigar el món per la pèrdua de l'única persona amb qui se sentia a gust i acaba fent una oda sense pietat a la vida. Sarcàstic i autocompassiu, capaç del pitjor insult i també de la màxima empatia, la segona temporada que acaba de tornar a Netflix comença amb un compromís personal: prendre's la vida de manera zen. Una sèrie emotiva i de sensibilitat contagiosa que ens endinsa en el dol més profund del protagonista i alhora ens dona treva amb escenes crítiques, iròniques i còmiques signades pel millor Gervais.
 


2. "Fleabag" (Amazon Prime Video)

Una comèdia agredolça escrita i protagonitzada per la productiva Phoebe Waller-Bridge. La "jefa". Abans de sorprendre'ns amb el thriller psicològic "Killing Eve", ens va descobrir els conflictes interns de la Fleabag, que ha de digerir la mort de la seva millor amiga amb només 30 anys. El trencament de la quarta paret és un gran encert i la segona i última temporada és encara més rodona que la primera. Si ja l'has vista i pots seguir subtítols en anglès, és altament recomanable (obligatori, de fet) que aprofitis per veure'n l'obra teatral, disponible al catàleg de Soho Theatre fins al 31 de maig. Les 4 lliures que costa van destinades a projectes solidaris per pal·liar els efectes de la Covid-19.
 


3. "The Kominsky Method" (Netflix)

Com Ricky Gervais a "After Life", aquí és el personatge d'Alan Arkin el que s'enfronta amb la viudetat. Després de perdre la seva dona i companya de vida, també en una lluita contra el càncer, se sent impotent per haver-la sobreviscuda, però, gràcies a la seva gran amistat amb Sandy Kominsky, un actor veterà interpretat per Michael Douglas, posarà pau al dol i trobarà motius per continuar entre nosaltres. Les seves converses i relacions fràgils amb el món que els ha tocat viure, molt marcat per la soledat, parlen de l'art d'envellir i no morir en l'intent. Des de les incomoditats dels problemes de pròstata fins a la pèrdua d'un ésser estimat, no hi ha res insuperable quan tens un vincle com el d'aquests dos vells rondinaires.
 


4. "Kidding" (Movistar+)

En aquest cas, ens trobem davant de la pèrdua més indigerible que pot existir, però tractada, una vegada més, des de la tendresa. Fins i tot si formes part de l'exèrcit de haters de Jim Carrey, l'has de veure. A "Kidding" es posa en la pell de Mr. Pickles, el presentador d'un programa de TV infantil que el converteix en un ídol de masses i contrasta cruament amb la seva vida quan s'apaguen els focus. La direcció de Michel Gondry, amb qui ja havia treballat a "Olvídate de mí", li dona un to dramàtic, però carregat de delicadesa.   


5. Undone (Amazon)

Cal dir que la protagonista, Alma, no acaba de perdre un familiar, però un accident de trànsit gairebé mortal li altera la percepció de l'espai-temps i la retroba amb el seu pare ja mort (Bob Odenkirk). Del creador de la meravellosa sèrie de culte "BoJack Horseman", que també dialoga amb un dol molt traumàtic, la tècnica d'animació realista amb què es dibuixa ens endinsa en universos enigmàtics que ens conviden a reflexions vitals i indaguen en el passat. 

NOTÍCIES RELACIONADES

Anar al contingut