5 sèries que trenquen l'espectador: De "Twin Peaks" a "The Shivering Truth"
Un thriller de conspiració futurista, una antologia d'animació sense regles, l'univers incomparable de David Lynch... Creus que ho has vist tot? Encara no!
5 sèries que trenquen l'espectador: De "Twin Peaks" a "The Shivering Truth"
5 sèries que trenquen l'espectador: De "Twin Peaks" a "The Shivering Truth", passant per "Devs"
SERIOSES

5 sèries que trenquen l'espectador: De "Twin Peaks" a "The Shivering Truth"

Un thriller de conspiració futurista, una antologia d'animació sense regles, l'univers incomparable de David Lynch... Creus que ho has vist tot? Encara no!

Cristina BordasActualitzat

Entre l'allau de ficcions sembla que costi trobar alguna cosa nova amb capacitat de sorprendre, però el cert és que hi ha un munt d'obres que s'escapen de qualsevol previsió i juguen amb la nostra ment com ho faria un bon il·lusionista.


1. Twin Peaks (ABC-Showtime)  

Qui va matar Laura Palmer ara fa tot just 30 anys? De petits pobles aïllats trasbalsats per la mort d'una jove n'hi ha a patades a la TV, però cap que pugui comparar-se amb la sèrie de David Lynch. Amb el seu llenguatge propi, la dota d'una atmosfera onírica que arrossega l'espectador a un terreny incòmode, però profundament magnètic, i la tercera temporada, creada més de 25 anys després de les dues primeres, manté el to i la tensió tot i el pas del temps. Rítmicament (molt) complicada, definitivament per a espectadors que disfrutin amb el viatge, però un exercici artístic incategoritzable. Lamentablement, ja no disponible a Movistar+, tot i que podeu veure'n la pel·lícula a Filmin.


2. Devs (HBO)

Alex Garland, nominat a l'Oscar per "Ex_Machina", continua imaginant les possibilitats de la ciència més avançada. Un gran Nick Offerman ("Parks and Recreation") lidera Amaya, una companyia tecnològica amb un projecte enigmàtic que pretén canviar les regles de la percepció espai-temps. El determinisme i l'enginyeria quàntica es converteixen en el motor d'un thriller psicològic i conspiranoic que no malgasta l'oportunitat de regalar-nos autèntiques obres d'art visual. El 16 d'abril se n'emetrà el 8è i últim capítol.


3. Utopia (Filmin)  

Continuem en el terreny de les conspiracions, i, a més, en un context amb certs paral·lelismes a la situació actual de pandèmia global, que posen el focus en els límits d'un planeta superpoblat que consumeix els recursos a una velocitat salvatge i destinada al fracàs. Amb una posada en escena descaradament atractiva i colorista, els seus protagonistes es veuran atrapats en una espiral de violència i fugida després de xocar amb una novel·la gràfica que conté les claus d'una catàstrofe humanitària. Where is Jessica Hyde?


4. Inside Nº 9 (Filmin)

Un clàssic de les meves llistes, ho reconec, però és que cadascun dels seus capítols independents podria ser una sèrie en ella mateixa. Darrere d'una porta número 9, sigui d'una casa, d'un camerino o d'un hotel, s'hi amaga un conte de mitja hora que juga amb tots els gèneres i et descol·loca a cada pas. No hi ha un camí a seguir, només t'has de deixar portar i assumir que passaràs de la por al riure sense ni adonar-te com. La imaginació dels seus creadors, Steve Pemberton i Reese Shearsmith, és desbordant en tots els sentits.


5. The shivering truth (HBO)

Si no estàs preparat per preguntar-te quina classe de psicòpata fetitxista ha escrit els seus guions, aquesta sèrie no és per a tu. Si t'atreveixes a endinsar-te a les entranyes d'una ment retorçada que no para d'encadenar 'mindfucks', posa-t'hi ja! Una antologia de capítols de 10 minuts de durada animats amb la mateixa tècnica que el "Pingu", stop-motion, però amb un contingut per a majors d'edat i, si pot ser, estables mentalment. O seria tot el contrari...?

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES

Anar al contingut