5 sèries per desemmascarar Hollywood: de "BoJack Horseman" a "Party Down"
Aprofitant la imminent 92a edició dels Oscars, ens fixem en 5 ficcions televisives que capgiren la indústria del cinema
5 sèries per desemmascarar Hollywood: de "BoJack Horseman" a "Party Down"
Serioses

5 sèries per desemmascarar Hollywood: de "BoJack Horseman" a "Party Down"

Aprofitant la imminent 92a edició dels Oscars, ens fixem en 5 ficcions televisives que capgiren la indústria del cinema

Cristina BordasActualitzat1. BoJack Horseman (Netflix)

A més de presentar-nos un dels personatges més profunds i complexos de la televisió contemporània, que navega entre la depressió i l'ansietat, l'autocompassió i l'autodestrucció, el seu creador fa un bon retrat de la fragilitat de l'èxit i la fama i del negoci de la interpretació. Després d'haver protagonitzat una sèrie d'èxit als 90 i convertir-se en un ídol de masses, el protagonista s'enfronta a un abisme d'abandonament, alcohol i fàrmacs que es magnifica a través d'un sentit de l'humor brillant. Una sèrie d'animació de culte que s'acaba d'acomiadar per sempre a Netflix.
 

 

2. Episodes (Showtime)

Una sèrie dins d'una sèrie. Què passa quan dos guionistes britànics d'èxit creuen en les promeses de Hollywood per adaptar -respectuosament- la seva sèrie al públic nord-americà? Doncs que acaben venent-se l'ànima sense dret a rèplica i s'han de menjar Matt LeBlanc com a protagonista! L'actor que va encarnar el Joey de "Friends" reneix entre les cendres amb una autoparòdia sense escrúpols que ens descobreix els mecanismes retorçats de la indústria audiovisual.
 

 

3. The Kominsky Method (Netflix)

"Els actors interpretem Déu. Perquè, després de tot, què fa Déu? Déu crea mons que no existeixen". Michael Douglas i Alan Arkin, dos veterans oscaritzats de la gran pantalla, protagonitzen aquesta oda a la tercera edat i a l'amistat que també ens dona lliçons d'interpretació amb molt sentit de l'humor. Assumint que ja no pot continuar vivint dels seus papers, el personatge de Douglas dirigeix una escola com a "coach" d'actors emergents, que tampoc ho tenen fàcil per guanyar-se la vida.
 

 

4. Entourage (HBO)

Toca envoltar-se de celebritats amb una petita gran comèdia apadrinada per l'actor Mark Wahlberg, que es fixa en les primeres passes cap a l'èxit d'un actor jove i atractiu i el seu grup d'amics inseparables. Tots quatre es deixen seduir per la mel de la fama i sucumbeixen a les temptacions de Hollywood, una indústria carregada d'excessos i relacions professionals delicades. Només pel 'filldeputisme' del personatge d'Ari Gold, el mànager del protagonista, ja val la pena, però potser t'acaba de convèncer la desfilada de "cameos": Scarlett Johanson, James Cameron, Martin Scorsese, Peter Dinklage...
 5. Party Down (Vodafone TV)

I dels intèrprets famosos que neden entre bitllets, als anònims condemnats a fer de cambrers i a viure en números vermells. Una realitat com un temple que s'agreuja quan la desgana dels actors i guionistes d'una petita empresa de càtering els converteix en autèntics incompetents. Vista en perspectiva, una dècada després, el càsting és sorprenent. Hi reconeixem Lizzy Caplan, que posteriorment es va fer gran amb ficcions com "Masters of Sex"; Martin Starr, el Bertram de "Silicon Valley"; Adam Scott, de "The good place" i "Big little lies", o Jane Lynch, poc abans de començar la seva aventura a "Glee".
 

 

 

Anar al contingut