Comèdies atípiques pel confinament
De "Review" a "Man Seeking Woman", 5 sèries per escapar de la dura realitat
Comèdies atípiques pel confinament
Serioses

Comèdies atípiques pel confinament

De "Review" a "Man Seeking Woman", 5 sèries per escapar de la dura realitat

Cristina BordasActualitzat

Les sitcoms clàssiques com "Friends" o "Big bang theory" sempre són una opció solvent, però per aquests dies que ja ens hem fos totes les plataformes, va bé fer una ullada a comèdies de premisses excèntriques i un sentit de l'humor poc habitual. 

1. Review (Comedy Central)
 

"La vida és literalment tot el que tenim. Però és prou bona? Sóc crític, però no critico menjar, ni llibres ni pel·lícules. Critico la vida mateixa. Benvingut a la crítica, sóc Forrest MacNeil". Aquesta és la carta de presentació d'una comèdia rodada com un programa de televisió amb una premissa original i ben executada: el seu protagonista es dedica a analitzar experiències vitals per poder-les puntuar sobre 5 estrelles, i com que el dia a dia no li dona prou joc, va més enllà i s'atreveix a crear situacions límit amb l'únic objectiu d'avaluar-les. Quantes estrelles li posaries a una baralla amb cops de puny? Les sensacions de robar en un supermercat mereixen la nota més alta? Te'n pots fer una idea amb l'elevat esperit crític d'Andy Daly, creador i actor de la sèrie. Tot i això, la puntuació baixa en picat quan descobrim que Movistar ja no la té al seu catàleg… Puntua el repte de trobar-la!

 

2. Flight of the Conchords (HBO)

Bàsica per als amants de la música. Això és: bàsica per a qualsevol espectador amb criteri. Jemaine ClementBret McKenzie són un popular duet còmic de Nova Zelanda que fa anys van portar a HBO el seu talent musical carregat d'humor absurd i políticament incorrecte. A la sèrie tenen l'objectiu clar de travessar fronteres i fer-se coneguts més enllà dels països nòrdics, però triomfar a Nova York no és tan fàcil com diu Alicia Keys, i menys quan tens un mànager amb bones intencions, però força inútil. Això sí, la fan incondicional, una groupie insuportable, la tenen garantida. Una gran fusió entre situacions còmiques i cançons amb lletres hilarants.   


3. Extras (BBC)

El sempre àcid Ricky Gervais explora la precarietat del món de la interpretació posant-se en la pell d'un actor fracassat que només aconsegueix papers com a figurant, sense una trista línia, però amb una companya de misèries (Ashley Jensen) amb qui crea un gran tàndem. Tot i les hòsties constants i la bateria d'experiències incòmodes, la desfilada de cameos que apareixen al llarg de les dues temporades és brutal: Robert de Niro, Kate Winslet, Samuel L. Jackson... i fins i tot David Bowie, que protagonitza un dels capítols més memorables. A hores d'ara, "Extras" ha caigut del catàleg de Netflix, però, si busqueu Gervais al cercador de la plataforma, trobareu altres propostes seves que són una aposta segura. 

 

4. Match (Filmin) 

T'imagines que dos comentaristes transmetessin la teva vida en directe com un partit de futbol? Amb repeticions en càmera lenta, estadístiques, anàlisis... Això és el que passa amb el protagonista de "Match", una comèdia noruega que adapta el llenguatge esportiu per fer-nos riure com a espectadors sense preocupacions. 10 capítols de només 15 minuts per temporada, però amb perill: el format, tot i ser efectiu, pot arribar a empatxar. Consumiu-lo amb moderació.  5. Man seeking woman (FXX)

Una altra fórmula interessant: fer el salt del sentit metafòric al literal. El Josh és un 'loser' ansiós per trobar parella que pren consells del seu millor amic, un 'fucker' nat sense problemes per lligar, i de la seva germana, assenyada i més o menys formal. Tots dos funcionen com el dimoni i l'angelet de la seva consciència, tot i que cap li estalvia els punyals al cor. Fins aquí cap novetat, però la gràcia d'aquesta recerca de l'amor està en la gran creativitat del jove creador de la sèrie, Simon Rich, i de la seva capacitat per portar al terreny literal tot allò que normalment no surt del sentit figurat. Perquè m'entengueu: si els personatges fan referència al fet que la parella d'algú és Adolf Hitler, no significa que sigui un fill de puta de proporcions èpiques, vol dir que és Adolf Hitler en persona. El joc és infinit i val la pena participar-hi... 
 

NOTÍCIES RELACIONADES

ÀUDIOS RELACIONATS

Anar al contingut