5 sèries amb ànima musical: de "Dave" a "Mozart in the jungle"
La vida, sense música, seria molt dura... I, a més, aquestes sèries no existirien! Somnis, indústria i denúncia
5 sèries amb ànima musical: de "Dave" a "Mozart in the jungle"
5 sèries amb ànima musical: de "Dave" a "Flight of the Conchords"
Serioses

5 sèries amb ànima musical: de "Dave" a "Mozart in the jungle"

La vida, sense música, seria molt dura... I, a més, aquestes sèries no existirien! Somnis, indústria i denúncia

Cristina BordasActualitzat

1. Dave (HBO)

Si encaixes bé l'humor incòmode i escatològic, aquí trobaràs una de les millors arrencades dels últims anys dins del gènere comèdia. Creada i protagonitzada pel còmic i raper nord-americà Dave Burd, conegut artísticament com a Lil Dicky, ens hi explica el periple d'un home blanc d'uns 30 anys per triomfar al món del rap i la música urbana. La seva principal arma? Riure's del seu penis petit i deforme i una ambició sense límits. Tot i ser eminentment una comèdia, però, també posa el focus en els estereotips racials i dona lloc a la reflexió.


2. Atlanta (FX)

Unanimitat entre els que seguim les seves passes: Donald Glover ho fa tot bé! No només amb el seu alter ego musical, Childish Gambino, sinó també amb la seva trajectòria televisiva. Després de coprotagonitzar "Community", a la comèdia dramàtica "Atlanta" ens fa testimonis de les aspiracions de dos cosins que es volen fer un lloc a l'escena musical de la ciutat. Un context que aprofita per comprometre's amb la denúncia social i tractar el conflicte racial als Estats Units.


3. Treme (HBO)

Cafè per a molt cafeters. David Simon ("The wire") destina el seu talent retratant societats en conflicte a les conseqüències de l'huracà Katrina, que va deixar Nova Orleans cap per avall. A més de viure la lluita dels seus veïns per aixecar-se entre les runes a pesar de la mala gestió governamental del desastre, ens endinsem a la seva rica cultura musical amb actuacions d'artistes reconeguts i desfilades i tradicions catàrtiques.4. Flight of the Conchords (HBO)

Injustament desconeguda! Jemaine Clement i Bret McKenzie són un duet còmic de Nova Zelanda que fa anys van portar a HBO el seu talent musical carregat d'humor absurd i políticament incorrecte. A la sèrie tenen l'objectiu clar de travessar fronteres i fer-se coneguts més enllà dels països nòrdics, però la incompetència del seu mànager entranyable els ho posarà molt difícil. Les lletres de les cançons que hi canten solen ser brillants.  


5. Mozart in the jungle (Amazon Prime Video)

Sexe, drogues i música clàssica. Una sèrie cocreada per Roman Coppola, fill de Francis Ford Coppola, i protagonitzada per l'actor mexicà Gael García Bernal, que es posa en la pell d'un jove director d'orquestra amb una gran projecció internacional però altament excèntric i al·lèrgic a la disciplina. Relleu de generacions, tradició vs. innovació, amor, competitivitat, superació i molta música!

 

NOTÍCIES RELACIONADES

Anar al contingut