El podcast "Septentrions", que es produeix des de Perpinyà, és una mirada a la llengua, la gent i el territori d'una Catalunya que és molt propera, però alhora molt llunyana de Barcelona i del principat.

"Septentrions", una producció d'AMPLI per a Catalunya Ràdio, consta de deu capítols de nou minuts cadascun. Són deu retrats de catalans del sud que resideixen o treballen a la Catalunya del Nord. Cada episodi aborda una temàtica específicament nord-catalana. Cada convidat utilitza un aspecte característic de la Catalunya del Nord. A través d'ells es proposa una radiografia d'aquest bocí català de França.

El concepte d'aquest podcast, dirigit i presentat per Sebastià Girard, recau sobre una gravació il·lustrada que tendeix cap a la fotografia sonora deixant espai i donant protagonisme al so d'ambient. A cada capítol l'entrevistat porta l'oient a descobrir una part del territori nord-català que hagi escollit. Una veu en off molt discreta aporta elements de context i algunes dades per tal de completar el testimoni, que ocupa gran part de l'espai.

Anar al contingut