Cites d'autors literaris catalans

Segona temporada de "Postdates" literàries a Catalunya Ràdio

La programació de Catalunya Ràdio renova les cites d'autors literaris catalans amb el petits espais sonors titulats "Postdates", en una acció conjunta entre Catalunya Ràdio i la Institució de les Lletres Catalanes que va començar el mes de gener i pretén acostar, de manera quotidiana, natural i original els autors de la literatura catalana en forma de cites sonores.

Actualitzat

Aquesta setmana comença la segona temporada de la versió radiofònica de les "Postals literàries", que enguany ha publicat la Institució de les Lletres Catalanes i que s'emetran fins a finals de setembre. D'aquesta iniciativa s'han enregistrat 65 noves cites, amb les veus dels actors Neus Sendra, Lolo Olivé, Pau Conesa i Ignasi Capmany, que aniran  apareixent diàriament, quatre cada dia, enmig de la programació de Catalunya Ràdio.

L'objectiu de les "Postdates" literàries és fer presents els autors de la literatura catalana i les seves obres a la vida quotidiana dels oients de Catalunya Ràdio, per despertar-los l'interès i la curiositat per la literatura del país i per incentivar-ne la lectura.

Els autors que esquitxaran la programació de l'emissora són Jesús Massip, Desideri Lombarte, Francesca Aliern, Julià de Jòdar, Narcís Comadira, Hilari de Cara, Pere Gimferrer, Jaume Cabré, Jordi Coca, Ferran Torrent, Quim Monzó, Sergi Pàmies, Jesús Maria Tibau, Albert Roig, Joan Todó, Bernat Metge, Joan Puig i Ferreter i Josep M. de Sagarra, entre d'altres.

La campanya de promoció inclou la presència d'algunes figures literàries de les quals, aquest any, es celebra l'aniversari, com ara Prudenci Bertrana (150 anys de la seva mort), Joan Fuster (25 anys de la seva mort), Màrius Torres (75 anys de la seva mort), Carles Soldevila (50 anys de la seva mort) i Josep Palau i Fabre (100 anys del seu naixement).

 

  • "Tenim set d'existir més enllà de les formes on ens han clos el temps i la realitat."

Màrius Torres, de "Poesies i altres escrits".

 

  • "Doneu-me un cor més petit, que aquest que tinc no se m'omple. Només l'anhel d'infinit i el vent, per les quatre portes..."

Josep Palau i Fabre, de "Poemes de l'alquimista".

 

  • "Morir-se massa jove és un error. Morir-se massa vell, també. En general, morir-se és sempre un error. El mal és que podríem dir això mateix respecte al fet de viure."

Joan Fuster, de "Diccionari per a ociosos".

Anar al contingut