7 claus per evitar l'insomni després de sopar
Què evitar i què potenciar per dormir millor segons la dietista Gina Estapé
7 claus per evitar l'insomni després de sopar
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Sans i estalvis

7 claus per evitar l'insomni després de sopar

Què evitar i què potenciar per dormir millor segons la dietista Gina Estapé

Adam Martín / Albert GimenoActualitzat
TEMA:
Salut

Agafar el son és un problema molt comú que cada cop afecta més gent. Per què ens passa això? I sobretot, què hem de fet per evitar aquesta sensació tan desagradable?

La dietista Gina Estapé ens explica els avantatges d'una bona alimentació per esquivar l'insomni i dormir més bé. A partir de les seves recomanacions, us hem preparat una guia per identificar què evitar i què potenciar en el moment de preparar el sopar.

7 claus per evitar l'insomni després de sopar

Què evitar?

  • Aliments molt elaborats: els condiments, les salses i els fregits dificulten en excés la digestió. Una digestió difícil i pesant ens complica agafar el son, ens provoca tenir un son més lleuger i/o despertar-nos amb facilitat. És interessant fer preparacions suaus, potenciant els aliments cuits tant al forn com bullits.
  • La ingesta en excés de líquids abans d'anar a dormir ens pot provocar interrupcions inesperades a la mitjanit, així com una digestió més lenta. És recomanable evitar sopes i infusions en aquest àpat.
  • Aliments processats: les farines refinades i els sucres són dos elements que estan presents a la gran majoria de productes que trobem al supermercat. Cal allunyar-nos el màxim possible de les galetes, el pa i la brioixeria industrial.
  • Estimulants: la cafeïna, la teobromina i el cacau són tres estimulants que formen part del nostre dia a dia. Ara bé, n'hem de reduir el consum a mesura que s'acosta l'hora d'anar a dormir.

 

Què potenciar?

  • Facilitar la digestió prioritzant aliments cuinats al forn, al vapor o saltejats. També aliments amb pocs greixos i un nivell moderat de proteïnes, com el peix blanc o l'ou. Menjar amb consciència i relaxats també ens ajudarà a fer més bé la digestió.
  • Fonts de triptòfan: el triptòfan és el precursor de la serotonina, i la serotonina és el precursor de la melatonina, l'hormona que ens ajuda a dormir. Aquesta última substància és l'encarregada de regular el cicle del son; per tant, és important potenciar la seva segregació si el que volem és dormir més i millor. Aliments com el peix blau, l'alvocat, l'ou o el plàtan ens poden ajudar a fer-ho.
  • Les fonts d'hidrats de carboni complexos augmenten la insulina en sang, facilitant així l'entrada de triptòfan al cervell. Els cereals integrals, les verdures dolces o els tubercles ens poden ajudar indirectament a segregar melatonina.

Gina Estapé destaca que és recomanable sopar d'hora, i com a mínim deixar passar una hora entre l'àpat i anar a dormir. A més a més, consumir pantalles blaves com la televisió, l'ordinador o el mòbil disminueix la producció de melatonina.

ARXIVAT A:
SalutAlimentació

ÀUDIOS RELACIONATS

Anar al contingut