Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Revolució 4.0

Niño-Becerra: "Amazon ho vol tot; controla el comerç electrònic i ara posarà botigues"

El gran monstre del comerç online ja té diverses botigues als Estats Units i preveu obrir-ne a Europa, un pas més per desbancar el petit comerç, segons l'economista

Actualitzat

Amazon no para de créixer i no té aturador. La multinacional domina el comerç electrònic i també és un dels principals proveïdors d'espai en el núvol. Però no en té prou i, ara, ha fet un pas més amb les botigues físiques. L'empresa ja en té diverses als Estats Units i es planteja obrir-ne també a altres països.

L'economista Santiago Niño-Becerra assenyala que Amazon és un megamonstre comercial, que ha sigut capaç de muntar un sistema logístic que funciona molt bé i que té un pes enorme en el comerç minorista:

"Han creat un sistema logístic per vendre a través de la xarxa i un cop s'ha fet un lloc immens, han fet el camí a la inversa, han anat a obrir botigues físiques".

L'economista creu que Amazon ha sabut captar les necessitats dels seus compradors i, conscients que hi ha molta gent que prefereix comprar i veure el producte de forma física, ha apostat ara per les botigues físiques.

Això sí, totalment digitalitzades i amb moltes eines d'intel·ligència artificial. Per exemple, en aquestes botigues és possible comprar sense passar per caixa. Han desenvolupat un sistema de pagament que es fa de forma automàtica a través del mòbil.

Així és com funciona un supermercat d'Amazon a Seattle, als Estats Units:


De moment han creat petites botigues i supermercats, però en un futur preveuen crear grans centres comercials.

Segons The Wall Street Journal, les noves botigues d'Amazon serien similars als grans magatzems, encara que amb una superfície més petita, d'uns 900 metres quadrats. Es preveu s'hi venguin tota mena d'articles, des de roba, productes per a la llar, llibres o fins a dispositius tecnològics. Aquests comerços també podrien utilitzar-se com a punts de lliurament i recollida de comandes.

Becerra apunta que, en un sistema capitalista i de mercat lliure com el que tenim, empreses tan grans com Amazon tenen un poder de negociació immens i poden fer i desfer com vulguin. Són les persones, però, les que decidiran si acaba o no amb el petit comerç i les empreses familiars.


Els bancs, cada cop més virtuals

Una tendència inversa a la d'Amazon és la que estan seguint la majoria de bancs. El Banc Sabadell va anunciar la setmana la passada la intenció de presentar un nou expedient de regulació que afectaria entre 1.500 i 2.000 treballadors.

Una decisió que s'ha pres malgrat que el banc registrés guanys aquest últim semestre. L'objectiu: fer una banca cada cop més digital que necessiti menys llocs i persones físiques.

Segons Becerra, els bancs, en un futur, tindran experts tècnics, però no treballadors d'oficines, i aquests EROS en són els primers indicis:

"El món digital comportarà un canvi de models econòmics i els bancs seran un dels principals afectats".

 

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut