Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Neix Catvers, el primer metavers en català

Segons el president del Centre Blockchain de Catalunya, Quirze Salomó, el Metavers substituirà les xarxes socials en 5 anys

Xantal LlavinaActualitzat

La paraula més de moda darrerament en el món digital és el Metavers, un nou paradigma profund que vindrà a definir no només els propers deu anys, sinó el proper segle.

Tots els experts diuen que el Metavers és el futur de tots els mitjans digitals i del nou comerç. És la successora d'Internet que coneixem actualment. El Metavers, explicat el més fàcil possible, vol dir un espai virtual on interactuar entre nosaltres, amb comerços, on jugar, treballar o anar a un concert. De fet, la llista seria tan llarga com tot el que podem fer a la vida real.

Al "Revolució 4.0", Quirze Salomó, president del Centre Blockchain de Catalunya, ha anunciat en primícia el naixement de "Catvers":
 

"Catvers serà el primer metavers exclusivament en català" 

Amb ulleres de realitat virtual podrem entrar-hi des de casa, crear els nostres avatars perquè entrin i tinguin trobades immersives. Salomó també ha destacat que és molt important que el català sigui present als inicis d'aquesta nova tecnologia que vol revolucionar el món. Aquest Nadal ja podrem entrar a Catvers, un espai pensat també per a totes les associacions catalanes que es puguin trobar també virtualment.

Es preveu que el Catvers entri en marxa aquest Nadal
Es preveu que el Catvers entri en marxa aquest Nadal (Unsplash)

Mentrestant, la gran tecnològica Facebook ja ha dit que crearà 10.000 nous llocs de treball a Europa en els propers cinc anys amb l'objectiu de donar forma al Metavers. I empreses com Google, Nvidia, Microsoft o Apple ja han anunciat inversions a Metavers.

El canvi de paradigma aparent amaga encara molts interrogants, com el mecanisme que permetrà accedir a aquesta realitat virtual i si aquest nou espai tindrà un costat fosc i podrà provocar massa aïllament entre les persones o fins i tot depressions, com han dit alguns experts, per crear-nos un món digital irreal. Agradarà aquest nou món virtual que ja existeix?

Veurem si Metavers guanya o no la batalla a les xarxes socials. De moment, ja tenim la bona notícia que tindrem també Metavers en català.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut