Un restaurant caníbal a Berlín

Trio de bars per menjar bé i barat a Barcelona

Els bars Michigan, Diània i Torpedo, a Gràcia i Sant Gervasi, ofereixen menú del dia i carta curta de tapes o entrepans diferents per dinar o sopar a Barcelona
Philippe Regol Actualitzat
TEMA:
Gastronomia
Trio de bars per menjar bé i barat a Barcelona a l'hora de dinar o sopar

El Bar Torpedo obre de les set de la tarda fins a les tres de la matinada

Bar Michigan

Diu la llegenda que Vázquez Montalbán hi anava sovint. Des de fa uns anys, la propietària és la Rosi, una dona xinesa que va agafar el relleu d'aquest restaurant emblemàtic amb determinació i molt de respecte. Però respecte significa també donar una nova vida a les parets. Després de la reforma de l'interiorista Alfons Tost (que també ha fet, entre d'altres restaurants, l'interiorisme del Coure o l'AQ Tarragona), aquest Bar Michigan ha agafat un aire de bistrot francès de barri però amb un toc d'elegància sorprenent.

Cal tastar una ració de les famoses truites de la casa, especialment la de botifarra, l'amanida Cèsar, els sucosos seitons a la romana o el fantàstic cap i pota de la carta, que de vegades ofereix el menú del dia per 15 euros i que és molt recomanable. Gràcies a un excuiner del Coure que els prepara, aquests plats senzills adquireixen aires d'alta cuina

Trobareu el Bar Michigan a la Travessera de Gràcia núm. 22 de Barcelona. Tingueu en compte que tanca els diumenges.

 

Bar Diània

És un bar per als amants dels arrossos valencians i de cuina rústica i "identitària". Similar al que és Na Mindona amb la cuina mallorquina. Tot un exotisme de proximitat amb el seu esgarraet i el seu figatell.

Els germans Mascarell de Gandia porten el negoci ells tot sols, un és a la sala i l'altre a la cuina. No us espereu un servei 3 estrelles. Els plats surten al seu ritme i amb algun descuit. Vaig tastar l'arròs de carxofa i costella del menú, d'11 euros, i estava al punt. També vaig voler demanar un parell de plats de la carta: l'espencat, una mena d'escalivada amb els seus brins de capellans secs (una mena de maire seca). També una fideuada excel·lent, amb fideus gruixuts i buits per dins. Els musclos i les gambes eren un punt secs, però el punt elàstic de la pasta i el gust del plat eren perfectes. Darrere la barra, un televisor sintonitza À Punt, el nou canal autonòmic del País Valencià.

El bar Diània el trobareu al carrer Mozart número 20 de Barcelona. Tanca els dilluns.

 

Bar Torpedo

I, per acabar, el bar més gamberro de tots, que acaba d'obrir el cuiner Rafa Peña, del Gresca. El nom és tot un programa: Torpedo. Una de les seves particularitats és que obre a les 7 de la tarda i fins a les 3 de la matinada. Feia falta un lloc de confiança per als noctàmbuls afamats i amb ressaca.

En Rafa és capaç de fer una alta cuina exquisida al seu restaurant gastronòmic; una cuina de bistrot bona i sense complicacions al seu bar Gresca; i ara uns entrepans gairebé de luxe al seu nou local del carrer Aribau. Excel·lents les Kentucky Fried "Guatlles" (perdius arrebossades sucosíssimes). Picant i cruixent l'entrepà de Soft Crab. L'entrepà de mandonguilles és com si el fes un millennial a casa seva quan torna de festa amb les sobres que té a la nevera. I el superburger, que no hi podia faltar.

Les úniques postres d'aquest bar, el Torpedo, (i gairebé el millor de tota la carta) són una bomba de sucre llaminer que no en pot ser més. Es tracta del Crack Pie que en Rafa Peña confessa, sense remordiments, haver copiat a la pastissera del Momofuku de Nova York. És una mena de pasta brisa de mantega salada amb caramel i miso. Recomanat per a moments d'hipoglucèmia aguda.

Per beure, només hi ha vins naturals i combinats, per no fer competència a les cocteleries veïnes: el Dry Martini i el Solange.

Si voleu acostar-vos al bar Torpedo heu d'anar al carrer Aribau número 143. Tanca diumenges i dilluns

Aquí pots consultar totes les crítiques de Philippe Regol

ARXIVAT A:
Gastronomia