El Capital no menja a taula

El periodista Marc Casanovas fa la secció "Menjar sense ficció" al programa de gastronomia "Un restaurant caníbal a Berlín" de Catalunya Ràdio
El periodista Marc Casanovas fa la secció "Menjar sense ficció" al programa de gastronomia "Un restaurant caníbal a Berlín" de Catalunya Ràdio

Marc Casanovas és un d'aquells periodistes que sempre parla sobre allò que més pica; i que té la sort de viure a Boston, als Estats Units. Des de la meca del capitalisme ens explica la història de les grans marques que controlen el mercat de l'alimentació mundial: Heinz, Coca-Cola, McDonald's, Pepsico o Kellog's. Com s'ho han fet per tenir tant de poder? Quines són les taques negres de la seva història? De quina manera han utilitzat el màrqueting i la publicitat per vendre els seus productes? 

Endevina qui ve a sopar aquesta nit?

endevina-qui-ve-a-sopar-aquesta-nit?

La Maria Nicolau es corda bé el davantal per preparar el sopar a grans personatges històrics. Què cuinaria per Hitler, Marilyn Monroe o Juli Cèsar? Cuinaria un fricandó a Mahatma Gandhi? Li agradaria el gaspatxo a Margaret Thatcher? Sabem del cert que, a ells, no els posarà a la cassola; més aviat els ressucitarà per compartir-hi taula.  

El gourmet rodamon

el-gourmet-rodamon

Al restaurant caníbal tenim un nou proveïdor: Jordi Luque. Es fa dir "El gourmet rodamon" i ha promès descobrir-nos productors que elaboren coses meravelloses. Dona suport a productors singulars: formatgers, ramaders, viticultors, pescadors...i diu que parlarà amb la boca plena. Esperem entendre'l! 

Tots els colors del beure

La sommelier i nutricionista Clara Antúnez
La sommelier i nutricionista Clara Antúnez

"No sols de pa viu l'home". La sommelier i nutricionista Clara Antúnez ens parla de vins, aigües, destil·lats, cafès… tots els líquids que fan digerible un àpat. Els abordarem des d'una perspectiva científica, però també cultural.

El setrill de l'Òscar Guayabero

 Òscar Guayabero
Òscar Guayabero

El dissenyador Òscar Guayabero parla dels objectes i els espais que envolten l'acte de menjar. Des dels coberts, els plats i les copes, fins a les taules i els envasos.

Llibres a la brasa

Secció "Llibres a la brasa" amb el llibreter de La Central del Raval Natxo Borraz. Programa "Un restaurant caníbal a Berlín"
Secció "Llibres a la brasa" amb el llibreter de La Central del Raval Natxo Borraz. Programa "Un restaurant caníbal a Berlín"

Nacho Borraz, llibreter de La Central del Raval de Barcelona, ens parla de les novetats editorials sobre gastronomia

Anar al contingut