Menjar sol provoca infelicitat, segons dades d'Oxford Economics
Menjar tres o més vegades a la setmana en família aporta beneficis als fills
Un restaurant caníbal a Berlín

Menjar sol provoca infelicitat

Els nens que mengen en família tenen menys probabilitats de patir sobrepès i trastorns de la conducta alimentària

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto35

Paula Molés

Directora i presentadora d'"Un restaurant caníbal a Berlín"

@paulamols
Actualitzat
TEMA:
Gastronomia

Més d'un any de pandèmia ha fet canviar moltes rutines diàries, també les relacionades amb el menjar. Hem sortit menys a menjar fora, hem menjat més a casa i, en conseqüència, mengem més sols. Ara, però, els bars i restaurants ja podran servir també sopars i augmenten les opcions per trobar-nos amb amics i familiars, i compartir taula. Però, té avantatges realment menjar en companyia?

Doncs sí. Està comprovat que menjar sol ens afecta negativament. Un article de la revista Times del 2019, agafant dades d'Oxford Economics, constata que menjar sol és causa d'infelicitat. De fet, és el segon motiu d'infelicitat relacionat amb l'estil de vida, just després dels problemes de salut mental.

En relació amb això, Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, ens recorda una frase de la psicòloga Susan Pinker:

"No seiem a taula per menjar, sinó per menjar junts."

I Massanés afegeix:

"No menyspreem l'enorme contribució que els mercats, el comerç de proximitat, les cafeteries de barri i els bars de poble han suposat per a la salut pública."

És per això que, encara que hi ha moltes opcions per comprar per internet, molts, com ell mateix, s'estimen més continuar anant a les botigues per interactuar amb la gent.

Nens i gent gran, els que més pateixen les conseqüències de menjar sols

La gent gran i els nens són els dos col·lectius que més pateixen el fet de menjar sols. En el cas de la gent gran, un estudi fet a la Xina el 2014 ja constatava, ens recorda Toni Massanés, que el que més provoca depressió entre els ancians és menjar sols, més que no pas viure sols.

Pel que fa als nens, un estudi publicat per la revista científica Pediatrics (Hammons & Fiese, 2011) va observar que menjar tres o més vegades a la setmana en família aporta beneficis en els fills, com la reducció de la possibilitat de tenir sobrepès o trastorns de la conducta alimentària.

Sigui com sigui, com ens deia l'escriptor Marí Sales al restaurant caníbal:

"La cuina és el nucli dur de la civilització. I això s'acaba. Si no et trobes amb ningú, demanes una hamburguesa per Glovo i te la menges sol a casa!"

Aprofitem, doncs, que cada vegada se'ns obren més espais de trobada per compartir un dinar o un sopar amb algú!

 

ARXIVAT A:
Gastronomia
Anar al contingut