Amb les xifres de la covid disparades, els que ara mateix no estan confinats i volen anar de restaurant, segurament acabaran optant per menjar a l'aire lliure més que no pas en un interior. Anar a menjar fora amb un amic, un familiar o la parella ens reconforta i, a més, quan visitem un restaurant també estem donant suport a un sector molt tocat per aquesta pandèmia. Si es tracta de triar amb criteri un restaurant, nosaltres sempre confiem amb el que ens recomana el crític de capçalera del restaurant caníbal: Philippe Regol, que podeu seguir al seu blog "observaciongastronomica." El Philippe ens ha fet la tria de 9 bones terrasses de Barcelona on gaudir del bon menjar. Preneu nota! "Besta" Restaurant de cuina mediterrània on treballen amb aliments de proximitat. Es troba al carrer Aribau, a prop de l'Hospital Clínic. Els seus xefs són Manu Núñez i Carlos Ramón. La recomanació: la seva versió de l'empanada amb cruixent de blat de moro i el tàrtar de sarg a l'interior. "MediaManga" El Mont Bar d'Iván Castro està tancat, però hi ha l'opció del seu germà petit, una mica més informal al plat i amb un pressupost més ajustat: el MediaManga. Fan cuina de tota la vida elaborada des d'una nova perspectiva més actual i amb productes de km 0. La seva terrassa compta amb calefacció i, a més, segurament hi pots trobar un dels seus xefs: Fran Agudo o Jaume Marambio (ex-Tickets i Pakta, respectivament). Es troba a l'inici del carrer Aribau. La recomanació: el brioix farcit de rovell amb bolets de card saltejats i melanosporum. "Deliri" David Morera va obrir aquest estiu passat, però ja s'ha fet el seu forat en el món gastronòmic barceloní. El xef té un lliurament total en el negoci i passió per la cuina. De fet, segons les seves paraules, en la seva cuina "el més important és el menjar, sempre amb uns mateixos valors, un bon producte i una filosofia de cuina tradicional". La seva ubicació és al carrer Còrsega, a tocar d'Enric Granados. La recomanació: la tonyina (o seitons) amb tomàquet, cogombre adobat i, sobretot, el seu capipota al qual afegeixen unes patates d'una fermesa molt interessant. "Suntaka" No està considerat pels grans entesos com el millor japonès de Barcelona, però a Philippe Regol li agrada especialment. Té terrassa, està obert els diumenges i t'atenen molt bé. Taka, el seu xef, va passar per Can Fabes i el Ferrero de Paco Morales, i té Manel com a braç dret. El restaurant es troba al carrer del Bruc, a tocar de la Diagonal. La recomanació: nigiris de toro i d'anguila excel·lents, però val la pena provar els segons, que s'allunyen una mica del purisme japonès. "Espai Kru" Espai Kru és la marisqueria del segle XXI. Aposten pel millor producte de temporada i les tècniques gastronòmiques del món. Fan cuina imaginativa sense foc. De marinats i sashimis a salaons, carpaccios i tàrtars. Ara hi ha un nou xef, Rafa Erbs (ex-Pakta) que substitueix Robert Gelonch, a qui s'ha enviat cap a un altre destí del grup Iglesias. La recomanació: el nigiri de calamar i el d'anguila o l'esquitxada de cranc. "Le Grand Café Rouge" Elegant brasserie de l'edifici Antares de Diagonal Mar. Sostres altíssims, taules amb estovalles, terrassa assolellada (ara amb estufes) i una excel·lent cuina francesa de bistrot chic. Romain Fornell compta amb el francès Franck Radiu (ex-Top Chef) a la cuina i José Murillo, a la sala. La recomanació: salmó amb bearnesa (salsa impecable), "coquilletes" de pernil i formatge o el puré Robuchon. "Bodega Pasaje 1986" Xavi Alba (exdirector de Tickets) va obrir aquest restaurant el 2020. Fan cuina de brasa i el sofregit també pren un paper molt important. El seu xef és Patrick Picarín, que treballa colze a colze amb Juliana Esteve, la segona de cuina i la seva parella. Entre els dos fan un gran tàndem que es pot entreveure en els seus plats. El restaurant està ubicat a un dels extrems de la Gran Via, gairebé al límit de l'Hospitalet de Llobregat. La recomanació: l'ensaladilla, les mandonguilles amb sípia, el bunyol cruixent de gambes o els calamarsons farcits de galta amb salsa de Jerez són plats excel·lents. "Suculent" Ara és un bon moment per degustar la cuina de caça i tòfona de Toni Romero, el xef de Suculent. És un altre cuiner que ha sabut resistir tots aquests mesos i que ha sabut fidelitzar clientela a un barri que podria semblar difícil. No és aliè a aquest èxit el seu talent culinari, ni el tarannà de Pedro Garrido a la sala. El restaurant es troba a la rambla del Raval. La recomanació: Colomí i fonoll, caneló de llebre amb salsa de foie-gras i codium, llom de llebre amb moll i tòfona. Tres plats d'alta cuina que pots trobar al centre del Raval. "Amaica" A l'Amaica, un petit restaurant portat pel cuiner Carles Salvador i el seu ajudant de sala, David Grau, tenen una petita i agradable terrassa amb calefacció. Només són dues persones (de vegades tres) per atendre unes 16-18 persones entre la terrassa i la saleta interior. Un exemple de minimalisme empresarial. Al migdia, serveixen un petit menú, al qual sempre és possible afegir algun plat de carta, quan s'avisa amb antelació. El restaurant es troba en un petit carrer del barri de Sant Gervasi. La recomanació: són immillorables els raviolis, les rilletes de conill amb rösti (o només amb pa), la xistorra amb salsa de rovell d'ou o la mousse de xocolata, d'excel·lent textura.