Un restaurant caníbal a Berlín

Es pot fer un bon menú degustació per menys de 30 euros a Barcelona?

Si t'agraden els arrossos secs, la cuina de fusió i les bones postres, potser t'interessa la proposta dels cuiners del Cruix, que s'han format a restaurants com l'ABaC
Philippe Regol Actualitzat
TEMA:
Gastronomia
Restaurant Cruix, a Barcelona. Per a gent que busca un menú degustació bo i original per menys de 30 euros

El restaurant Cruix fa uns dels millors arrossos secs de Barcelona

Després d'un any he tornat al restaurant Cruix i els puc dir que el que fan aquests nois m'ha semblat encara més extraordinari que a la meva primera visita. Proposar un menú degustació tan complet, divertit i bo, per només 28 € em sembla tot un repte. Encara més després de visitar les seves minúscules instal·lacions de cuina.

El cuiner, el castellonenc Miquel Pardo, fa una cuina viatgera, ara tan de moda per Barcelona, però amb un arrelament territorial important, que són els seus fantàstics arrossos. La  seva proposta és el fruit del seu bagatge adquirit al costat de Ricard Camarena en el seu Canalla Bistró de València, a l'ABaC o amb Rafa Peña, del Gresca.

Cruix és un restaurant senzill i molt agradable, amb les totxanes a la vista, les tauletes amb tovallons de paper, la barra i el servei jove i simpàtic però professional, amb Carlos Fernández, l'altre soci, al capdavant. Tot sembla fet sense pretensions i els preus fan riure, però els plats surten a un bon ritme i impecables de la cuina.

 

I la gràcia és justament aquesta: una cuina molt gustosa i oberta als nous sabors del món però també els arrossos secs al punt just de cocció, com el de gambes a l'allet, el negre de calamarsets amb allioli o el de cansalada Maldonado i albergínies. Dels millors que he menjat a la ciutat.

Com a entrants, hi trobem el magnífic seitó curat servit sobre un pa cruixent amb salsa holandesa, el ja famós xurro de bacallà, la boníssima croqueta cruixent d'ànec Pequín amb kimchi o la coca de blat de moro amb rajada i salsa caribenya acompanyada d'un xopet de tequila, granissat de cogombre i coriandre. Un petit maridatge molt encertat!

Fins i tot en Miquel és capaç de proposar un parell de plats de verdures per llepar-se'n els dits: porros amb anguila teriyaki amb entrebancs cruixents o flors de bròquil amb salsa tenduri, cuit directament a sobre de la brasa i encara crocants.

 

 

Les postres són també d'un nivell excel·lent. Està a punt d'entrar al menú unes postres magnífiques: gelat de fava tonka amb maduixa, plàtan, nous cantoneses, coriandre i menta: cruixent, dolç, picant i fresc alhora.

I per als amants de la xocolata, el cremós amb caramel salat, neula i gelat de nata. Molt llaminer!

A la sala, en Carlos sap comunicar amb entusiasme i un somriure aquesta cuina. És de Valladolid però us podrà atendre també en català o en francès. Fan el tàndem perfecte amb en Miquel. M'ha sabut trobar un vi gallec de poca graduació d'11º: Carralcoba, un caiño negre de les Rías Baixas.

En resum, aquesta gent jove, que treballa de valent i amb molta il·lusió per oferir al client que no es pot permetre pagar un restaurant de luxe una petita experiència gastronòmica per només 28 €, es mereix un gran aplaudiment. No es faran rics però són feliços cuinant i fent feliç la gent que omple cada dia el seu restaurant. Tot un exemple.

 

Restaurant Cruix

C/ Entença, núm. 57. Barcelona

Aquí podeu trobar totes les crítiques gastronòmiques de Philippe Regol

ARXIVAT A:
Gastronomia Cuina