El tancament sobtat de bars i restaurants afecta de ple els petits productors de vi, que han vist com es trencava un dels seus principals canals de distribució. Per ajudar els petits productors, podeu comprar el seu vi en botigues especialitzades, directament als cellers a través de la seva botiga online i també podeu aprofitar la vostra visita habitual al supermercat: una opció pràctica, fàcil i directa. L'estil de vins que podem trobar en un supermercat Als supermercats i grans superfícies hi podem trobar gairebé tots els tipus de vi: joves, amb criança, amb agulla o vinificacions més agosarades, com són els vins brisats. Us proposem 4 vins de colors diferents, bons i amb unes històries boniques al darrere. 1. Valent, del celler Lacrima Baccus (DO Penedès) El més interessant d'aquest vi blanc és la carrega emotiva i social que hi ha al darrere. L'etiqueta forma part del premi el Balcó de les Arts, un projecte que vol potenciar els dots artístics de persones amb discapacitat intel·lectual i incentivar aquest col·lectiu per treballar en el terreny de les arts plàstiques. Ho lidera la Fundació Setba. Vi "Valent", del celler Lacrima Baccus (DO Penedès) En aquest cas la guanyadora va ser l'artista Esperanza Palacios, amb el dibuix "Fins i tot el més valent és dèbil a vegades", una obra que ha acabat sent l'etiqueta vibrant i preciosa del Valent! Preu: al voltant dels 5 euros 2. Abadal rosat, del celler Abadal (DO Pla de Bages) Pugem de gamma cromàtica. Un dels clàssics a la llista del vi català tant el celler Abadal del Pla de Bages com aquest vi, que ha guanyat més d'una vegada diferents premis. Abadal va ser la punta de llança d'un territori que els darrers anys ha agafat embranzida. Abadal rosat, del celler Abadal (DO Pla de Bages) (Clara Antúnez, sommelier) És un rosat llaminer, amb color gerds, "el color de veritat, que dic jo". Aromes de fruites de bosc, maduixetes i també alguna piruleta, i en boca, molt de cos, intensitat, frescor i equilibri. Fet amb cabernet sauvignon i sumoll. Preu: entre 8 i 9 euros 3. Oriol, del celler Vinyes Aspres (DO Empordà) Per trobar l'origen del tercer vi viatgem a l'Empordà, ben al nord, a prop de la Jonquera. Allà hi ha el poble de Cantallops i el celler Vinyes dels Aspres, on elaboren uns vins amb una gran càrrega de territori, essència i autenticitat. Cantallops és el poble on toca més fort la tramuntana, el vent del vi de l'Empordà, i on els sòls són de pissarra. Vi Oriol, del celler Vinyes Aspres (DO Empordà) (Clara Antúnez, sommelier) D'aquest celler escollim el seu vi negre jove: l'Oriol. El nom del vi fa honor al besavi Avicet Oriol, al fill d'en David (actual responsable del celler) i també als ocells, del mateix nom, que viuen entre les vinyes. Està fet amb un cupatge de carinyena, garnatxa i merlot, varietats tradicionals i foranes que transmeten la història del territori. És un vi sucós, gustós, fresc i llaminer. Preu: entre 7 i 8 euros 4. Cava Vallformosa Fest, del celler Vallformosa (DO Penedès) Un cava Brut Nature ecològic. El nom fa entreveure el caràcter festiu. Fet amb el cupatge tradicional dels vins escumosos catalans: macabeu (30%), xarel·lo (40%) i parellada (30%). Cava Vallformosa Fest, del celler Vallformosa (DO Penedès) (Clara Antúnez, sommelier) Aquest cava el fa el celler Vallformosa a Vilobí del Penedès. Tenen més de 150 anys d'història, però les noves generacions li han donat un caire més alegre i festiu. A l'edició d'enguany dels Premis Vinari han estar reconeguts com el millor celler català del 2020. Preu: entre 7 i 9 euros