Un restaurant caníbal a Berlín

El préssec, el millor snack de l'estiu

Una de les fruites més bones i dolces que hi ha de juny a agost són els préssecs. Quina és la varietat que més t'agrada?
Toni Massanés
TEMA:
Gastronomia
El préssec, el millor snack

Es tracta d'una fruita amb pinyol (igual que els albercocs, les prunes i les cireres), però d'aspecte rugós. La pell és aspra; sembla de vellut. Hi ha molta gent que hi és al·lèrgica, però sempre els podeu pelar.

 

Tipus i varietats

  • De l'Ordal
  • De Calanda
  • D'aigua
  • De vinya
  • Nectarines
  • Préssec pla o paraguaià

 

Què ens aporten nutricionalment parlant?

Tant el préssec com la nectarina són dues de les fruites més dolces, però menys calòriques. És recomanable consumir-los sencers, no suc de préssec, ni nèctar de préssec. És ric en fibra i, per tant, millora el trànsit intestinal. En la seva composició mineral, hi destaca el potassi i, en quantitats més discretes, el magnesi.

 

 

El préssec melba d'Auguste Ecoffier (Pêche Melba)

Era l'any 1893 quan el cuiner Auguste Ecoffier, que treballava a l'hotel Savoy de Londres, va crear el préssec melba en honor a la cantant d'òpera australiana Nelly Melba, que actuava al Royal Opera House de la capital. El préssec melba consisteix a col·locar un préssec en almívar damunt d'un llit de gelat de vainilla i un coulis de gerds per damunt. Ferran Adrià va voler fer un homenatge a Ecoffier i va servir aquestes postres a l'últim sopar d'ElBulli. Va ser el plat número 1846, que és l'any en què va néixer Ecoffier i el nom que portarà el nou Bulli de Cala Montjoi ("elBulli1846").

 

Aquí pots consultar altres articles de Toni Massanés

ARXIVAT A:
Gastronomia