Per fi el cuiner terrassenc Artur Martínez, que va aconseguir l'estrella Michelin pel restaurant Capritx, s'acaba d'instal·lar a Barcelona. Li he seguit la pista durant més de 10 anys i conec molt bé la seva cuina de territori i sostenible, molt propera al moviment slow food. La seva filosofia es pot resumir amb aquest lema, que sempre branda com una senyera: "Prefereixo la senzillesa reflexionada a la complexitat forçada". Segur que en el marc espaiós del vestíbul de l'Hotel Hilton Diagonal Mar hi trobarà un públic més disposat a gaudir de les seves propostes, més que no pas a la perifèria d'un barri de Terrassa. Les dues confortables barres que miren cap a la cuina estan dedicades al menú de degustació d'alta cuina, tancat al preu de 89 . Tota una experiència gastronòmica basada en els mar i muntanya originals i saborosos, com ara la papada amb salsa de pebre verd i ous de truita, o bé plats de la cuina popular una mica tunejats, com ara el "salmorejo" de gambes o el verat marinat amb "migas" cruixents. En el mateix espai del vestíbul hi trobem el restaurant de cuina més informal, molt assequible de preu. És el MA'I  (pronunciat "mai"), que té una carta molt atractiva, no només per a un públic internacional, sinó també per a la gent d'aquí. Els plats de cuina internacionals, habituals en aquest tipus d'hotels, són l'amanida Waldorf, l'hamburguesa, el biquini o les pizzes (de massa Triticum); estan totalment adaptats als productes catalans de proximitat: pollastre de raça penedesenca per a l'amanida Cèsar, i formatge Puigpedrós i botifarra del perol per al biquini. I per a l'hamburguesa, salsa Almadroc (una salsa d'origen medieval que porta formatges i all). Bones patates braves, tot i que els falta una mica de cruixent. Pasta deliciosa, com ara els espaguetis amb tàperes, bacallà, caiena i fonoll, o bé els macarrons amb carn rostida, sofregit, herbes aromàtiques i formatge Reixagó d'Olost (15 la ració sencera, mitja ració a la foto). L'Artur personalitza aquí la cuina d'hotel, sovint repetitiva i freda, per apropar-la al territori i fer-la més suculenta. Tot un encert! Realment magnífics els pèsols del Maresme ofegats amb una mica de mantega i vi ranci, cuits just al punt perquè treguin la dolçor. Ni els feia falta el pernil de gla. I només estan a 14 a la carta!   Valen la pena les tapes del dia, que aniran variant. Però espero que s'hi quedi molt de temps el pebrot del "piquillo" farcit de vaca gallega guisada: una delícia a només 3,60, que també es troba al menú degustació de les barres. Aquests dos plats, els pèsols i els "piquillos", ja mereixen tots sols la visita! El pastís de formatge és prou bo però encara hi falta una mica de cremositat i el contrapunt àcid d'una bona melmelada. Vins negres lleugers i frescos, escollits pel sommelier Edu Tortajada. Equip de cuina : Pol Ruiz, Marc Cano, Xavi Romero, Macià Begur i la pastissera Alba Llacena (ex de Tickets i Pakta).