Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Un restaurant caníbal a Berlín

5 regles d'or per fer una barbacoa

Carn, brasa, temperatura, temps i estris. Controlant aquests elements pots ser el màster del foc

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto35

Paula Molés

Directora i presentadora d'"Un restaurant caníbal a Berlín"

@paulamols
Actualitzat
TEMA:
Gastronomia

Encendre un foc són paraules majors. L'home prehistòric ens va deixar una herència que no li agrairem mai prou. Malgrat ser la tècnica de cuina més antiga, sembla que només els experts puguin dominar l'art de les brases.

El cuiner Oscar Manresa i el periodista Toni Garcia Ramón ens demostren que tot és qüestió de pràctica i que fins i tot els més novells podem triomfar seguint les instruccions de "La barbacoa" (Debate).

El llibre és un manual d'instruccions fàcil i ràpid, però és sobretot un recull de les millors receptes de la cuina del foc: mitjana de vedella, costelles de xai, magret d'ànec, aletes de pollastre, cochinita pibil... i també peix i verdures.

Animeu-vos a practicar la cuina del foc perquè, com diuen els autors:

"No hi ha res millor que compartir una bona mitjana de vedella feta a la barbacoa amb els amics".

5 regles d'or per no donar la brasa fent la barbacoa
La fusta aporta aroma i tocs dolços, mentre que el carbó és més uniforme ("La barbacoa" [Debate])

5 regles d'or de la BBQ

  1. Bona carn. La millor carn per fer una barbacoa és la carn de vedella, i la mitjana, la peça estrella. El consell infal·lible és tenir un carnisser de confiança a qui puguem preguntar quins talls ens convé fer servir. En general, totes les carns han de tenir colors intensos.
  2. Temperar la carn. Si poses la carn a la graella acabada de sortir de la nevera, l'experiment serà un desastre. Al matí, cal deixar-la a temperatura ambient.
  3. Llenya o carbó. Per cuinar a la brasa volem això: brases, no pas flama. Hi ha mil teories sobre la llenya que es pot fer servir, però si no us voleu complicar la vida, el carbó és una bona solució.
  4. Brases. Com podem saber si la brasa està a punt per posar-hi la carn? Posant-hi la mà a sobre (a una certa distància, esclar) i comptant fins a 7. Si aguantes sense cremar-te, vol dir que tot està a punt per començar.
  5. El termòmetre. Pot semblar anecdòtic, però el termòmetre (de cuina!) és el teu millor aliat per saber a quina temperatura està la carn per dins. Altres estris imprescindibles: unes bones pinces, un pinzell per pintar la carn
5 regles d'or per no donar la brasa fent la barbacoa
Les salses són un bon complement per rematar la carn feta a la graella ("La barbacoa" [Debate])

Si controleu aquests cinc passos, us convertireu en autèntics màsters de la barbacoa!

ARXIVAT A:
Gastronomia
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut