Marianne Vos, gran referent del circuit femení durant més d'una dècada

Neix un nou equip de ciclisme creat a Catalunya

El Tour de França femení obre les portes al creixement del ciclisme i la temporada que ve es formarà un nou equip professional amb seu a la Costa Brava

Actualitzat
El Trek és un dels equips més potents del món (ISAAC VILALTA)

Fa mesos que des de les comarques gironines s'està gestant discretament la creació d'un nou equip de ciclisme. Ara, i a falta de la confirmació oficial per part de la Unió Ciclista Internacional (UCI), ja sabem que serà una estructura del més alt nivell. No se sap encara en quina categoria s'estrenarà i és que ara com ara hi ha 14 llicències World Tour, la categoria més alta, i de cara al 2023 l'UCI ha d'aprovar la incorporació d'un nou equip. El català Manel Lacambra, amb experiència com a director de diversos equips i com a seleccionador nord-americà, liderarà aquesta nova iniciativa.

"És un projecte confirmat per als propers cinc anys, amb un equip del més alt nivell. De cara al 2023 hi ha sis equips que han demanat la llicència World Tour i nosaltres tenim molt difícil entrar-hi perquè, al ser nous, no tenim punts UCI. El 2024 es renovarà el llistat d'equips i estic segur que llavors entrarem."

Moments previs a la sortida d'una etapa del Tour de França (ISAAC VILALTA)

A l'espera de la decisió de l'UCI

Si l'equip no aconsegueix ser World Tour el 2023, competirà com a equip Continental, la segona categoria del ciclisme mundial i on hi ha, per exemple, el Massi Tactic, l'equip de Torroella de Montgrí que competeix en aquest nivell des del 2019 i ho fa, en aquest cas sí, amb llicència catalana. A falta de conèixer els detalls de la nova estructura, sabem, però, que no competirà amb llicència catalana.

"Serà un equip amb llicència estrangera però amb la seu a la Costa Brava, on tindrem tots els equipaments de l'estructura. Aquesta és la millor zona del món per entrenar i per viure, tenim bon temps, bon menjar, bones rutes. Tinc molt clar que la seu de l'equip serà aquí."

A dia d'avui, doncs, queden encara molts dubtes per resoldre, com el nom de l'equip i qui en serà el patrocinador principal, tot i que això sí que ja està tancat. Tampoc sabem si a la plantilla hi haurà corredores catalanes, tot i que aquesta és una possibilitat oberta. Actualment no n'hi ha cap a la categoria World Tour, però sí una desena a la segona categoria del ciclisme professional.

Les millors ciclistes del món s'han citat al Tour de França (Isaac Vilalta)

Possibilitat de tenir alguna de les millors ciclistes del món

També cal saber el nivell esportiu real que tindrà l'equip. No serà senzill confeccionar una plantilla top, ja que les vint corredores principals del pilot internacional tenen contracte en vigor amb els seus equips i, o bé el trenquen, o caldrà esperar una temporada més. A aquestes alçades, tot és complicat però res és descartable.

El nou equip aspirarà a competir en les principals proves del calendari espanyol o l'italià com són el Giro Donne, la Strade Bianche, l'Alfredo Binda o, si s'acaba estrenant, la Milà-Sanremo. Veurem també si, molts anys després, el 2023 tenim presència catalana al Tour de França femení.

Lorena Wiebes, una de les millors ciclistes del món atén els mitjans (ISAAC VILALTA)
ARXIVAT A:
EsportsTour de França
Anar al contingut